Haber 16

CHP Fena Karıştı

Kılıçdaroğlu ve ekibinin son çıkışı CHP’yi karıştırdı. Partiden zehir zemberek ilk tepki geldi.

CHP Fena Karıştı
  • Politika / Son Dakika
  • 18 Kasım 2010
  • CHP Fena Karıştı için yorumlar kapalı
  • 297 KEZ OKUNDU

Kılıçdaroğlu ve ekibinin, BDP’den gelen ittifak teklifine yeşil ışık yakması CHP’yi karıştırdı. BDP lideri Selahattin Demirtaş’ın, Kılıçdaroğlu’na yaptığı “AK Parti‘ye karşı sol blok oluşturalım” teklifi yeni bir boyut kazandı.

BDP heyeti dün ilk kez bayramlaşmak için
CHP Genel Merkezi’ne gitti. Heyeti karşılayan Süheyl Batum, BDP’den gelen ittifak teklifine yeşil ışık yaktı. Karşılıklı olumlu açıklamalar dikkat çekiciydi.

CHP ile BDP’nin yakınlaşması ana muhalefet partisini karıştırdı. Süheyl Batum’a “Haddini bil, aklın ermez bu işlere” diyerek sert çıkan Şahin Mengü, Kılıçdaroğlu’na da “Sen yapıyorsun” dedi…

Turktime’a, “Vallahi Apo’yu özledim’ diyen Ahmet Kaya ve devletin savcısını vuran Yılmaz Güney’in mezarlarını ziyaret etmek CHP’nin genlerini aşındırır. Cumhuriyeti kuran bir partinin lideri, en hafif tabiri ile Cumhuriyete kalkışma yapan her iki insanın mezarlarını nasıl ziyaret edebilir?” diye konuşan CHP PM üyesi Korkmaz Karaca’nın sözlerinin dumanı henüz üstündeyken bu sefer de Turktime’a CHP Manisa Milletvekili ve PM üyesi Şahin Mengü’den zehir zemberek açıklamalar geldi.

SÜHEYL BATUM’UN HADDİ DEĞİL!

CHP’deki son gelişmeleri Turktime’a değerlendiren Şahin Mengü şöyle konuştu;

“CHP’ye çok kısa bir süre önce kaydolup genel sekreter olan Süheyl Batum’un,“BDP ile iş birliği yapabiliriz” sözlerini endişeyle okudum. CHP’yi kurumlar ve kurallar belirler. CHP’nin stratejik kararlarını Parti Meclisi ve kurultay verir. CHP geleneğinden gelmeyen Süheyl Batum’un bir anda CHP’yi bağlar bir şekilde açıklama yapması CHP gelenekleri ile örtüşmeyen bir tutumdur. CHP’nin karar organlarının yerine konuşmak kimsenin haddi değildir. “

BATUM BU CESARETİ KILIÇDAROĞLU’NDAN ALIYOR!

Mengü, “CHP BDP ile iş birliği yapacak mı?” sorusunu da şöyle yanıtladı;

“Teröriste terörist diyemeyen bir parti ile
seçim iş birliği yapamayız. Elbette sayın genel sekreteri böyle bir açıklama rahatlığına iten neden Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Paris’te bir savcıyı öldürmekten mahkum olmuş, sanatçı tarafı güçlü olsa da fikir suçu olmayan bir zatın mezarına gitmesi ve yine aynı şekilde, “Apo’yu özledik” diyen bir insanın mezarını ziyaret etmesidir.”

“CHP Genel Sekreteri bu cesareti Kılıçdaroğlu’ndan mı aldı?” sorusunun cevabı da aynen şöyle oldu;

CHP’LİLER BU ÇİRKİNLİĞE İZİN VERMEYECEK!

“Evet, aynen öyle.Süheyl Batum aklının ermediği siyasal bir açıklama yapma cesaretini işte bu mezar ziyaretleri sonrasında bulmuştur. Bu tavırlar bir projenin parçası olmak değilse, ancak saflıktır. Geçmişte yaptığımız yanlış ittifakla CHP olarak bedel ödedik.

Dışarıdan aldıkları talimatla CHP’yi yönetmek isteyenlere en iyi cevabı yine CHP tabanını verecektir. CHP’deki son gelişmeler şunu gösteriyor; Bir senaryonun parçaları olduğu tek tek oynanıyor. Şunu herkes iyi bilsin; CHP’liler bu çirkinliğe izin vermeyeceklerdir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ