Haber 16

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Sahne Alıyor

CHP’nin yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti Genel Merkezi’ne Genel Başkan sıfatıyla geldi. KIlıçdaroğlu, daha sonra Deniz Baykal’ı ziyaret edecek.

  • Politika / Son Dakika
  • 24 Mayıs 2010
  • CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Sahne Alıyor için yorumlar kapalı
  • 277 KEZ OKUNDU

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 13.00’te CHP Genel Merkezi’ne ilk kez “Genel Başkan” sıfatıyla geldi. Kılıçdaroğlu, bunun ardından saat 14.30’da Baykal’ı evinde ziyaret edecek.


“LİSTE GÜZEL…”


Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’ne gitmek üzere Çukurambar’daki evinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile yapacağı görüşmenin içeriğine ilişkin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, daha önce randevu talebinde bulunduğunu, Baykal’ın da bu talebe olumlu yanıt verdiğini belirterek, şunları söyledi:


”Bugün gidip kendisini ziyaret edeceğim. Önerilerini alacağım ve teşekkürlerimi sunacağım. Baykal’ın ne söyleyeceğini şimdiden kestirmem mümkün değil. Sayın Baykal siyaseti çok iyi bilen bir isim ve deneyimli bir siyasetçi. Bana geçmişten örnekler vererek geleceğe yönelik hedefler göstereceğine inanıyorum. Belki de olası sıkıntıları aktaracaktır. Sadece bu görüşmeyle tüm bunların olacağını da düşünmüyorum. Sayın Baykal ile her ortamda görüşeceğiz. Sıkıştığım zaman görüşeceğim, görüşlerine ihtiyaç duyduğum zaman görüşeceğim. Belki de Sayın Baykal doğrudan kendisi arayıp, ‘Şöyle, şöyle yap’ diyecektir. Sıcak ve samimi ilişkimizi bütün aşamalarda sürdüreceğiz.”


Kılıçdaroğlu, bir başka gazetecinin, ”Sayın Baykal ‘Daha önce adaylığı benden gizlenmişti’ açıklamasında bulunmuştu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine ise, ”Böyle bir sitemi olacağını sanmıyorum. Bir dost sohbeti olacaktır bu. Bir eleştiri olursa ayrıca bu eleştiriden de mutlu olurum” dedi.


Liste tartışmalarına ilişkin değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, bunların geçmişte kaldığını ifade ederek, ”Biz artık geleceğe bakacağız. Delegenin her türlü kararına bizim saygı göstermemiz gerekiyor. Kimisi duygusal kimisi başka gerekçelerle tepki verebilir ancak sonuçta güzel bir liste çıktı. Türkiye’ye hizmet edeceğimiz bir liste…” diye konuştu.


Mazbatayı ne zaman alacağına ilişkin bir soru üzerine de Kılıçdaroğlu, bunu CHP Genel Merkezi’ne gittiğinde öğreneceğini belirtti. ”Baykal ile görüşmek için mazbatayı almayı bekleyeceğinizi söylemiştiniz. Şimdi ne yapacaksınız?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, ”Sanıyorum o konu çözüldü. Ancak saatini bilmiyorum. Mazbatayı henüz almadım ama sorunun çözüldüğünü tahmin ediyorum” yanıtını verdi.


 


PARTİ ÖNÜNDE İZDİHAM


Kemal KIlıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’ne Genel Başkan sıfatıyla ilk kez gelirken parti önünde büyük bir coşku yaşandı. partililerin sevgi gösterisi ve “Başbakan Kemal” sloganlarıyla partiye giriş yapan Kılıçdaroğlu, mazbatasını aldıktan sonra Baykal’ı ziyaret edecek.
 


BAŞKANLIK KOLTUĞUNDA


Genel Merkez’e sevgi gösterileri eşliğinde gelen Kılıçdaroğlu, partide coşkuyla karşılandı. CHP’nin yeni lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partinin eski Başkan Deniz Baykal’ın koltuğuna oturdu. Kılıçdaroğlu, burada 12.kattaki makam odasına Genel Sekreter Önder Sav ile birlikte girdi. Gazetecilere burada poz veren Kılıçdaroğlu daha sonra Baykal’dan boşalan genel başkanlık koltuğuna oturdu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada, “Sizler beni burada otururken değil halkın içinde gezerken göreceksiniz.” dedi.


YARIN DA ZONGULDAK’TA


Bu arada kurultay konuşmasında da dediği gibi KIlıçdaroğlu’nun yarın Zonguldak’a gideceği öğrenildi.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ