Haber 16

CHP ‘hayır da HAYIR’ arayacak!

CHP lideri Genel Başkanı Kılıçdaroğlu il ve belediye başkanları toplantısı öncesi Anayasa Mahkemesi kararını değerlendirdi.

CHP ‘hayır da HAYIR’ arayacak!
  • Politika / Son Dakika
  • 08 Temmuz 2010
  • CHP ‘hayır da HAYIR’ arayacak! için yorumlar kapalı
  • 294 KEZ OKUNDU

Anayasa Mahkemesi’nin kararını değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kısmi iptalinin kendilerini memnun etmediğini belirterek 12 Eylül’de yapılacak referandumda “Hayır” oyu istedi.

Kılıçdaroğlu sloganı da belirledi. Kılıçdaroğlu, “12 Eylül değişikliklerinin uzantısı ve yargıyı siyasi iktidarın emrine veren” değişikliğe hayır oyu verilmesini istedi. CHP lideri, Turgut Özal’ın 1987 yılında siyasi yasakların kaldırılması yönündeki referandum öncesi kullandığı “Hayır’da hayır vardır” sözüyle sandığa gideceklere “Hayır” oyu kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu il ve belediye başkanları toplantısı öncesi yaptığı konuşmada Anayasa değişikliğiyle ilgili alınan kısmi kararı değerlendirdi.

CUMHURİYET SAVCISI BAKAN EMRİNE SOKULACAK

Kararı yetersiz bulsalar da mahkemenin demokratik hukuk devletinin üstünlüğünü düşünerek esasa girmesini olumlu bulan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Karar bizim için yetersiz ancak mahkemenin bu kararı demokratik hukuk devletinin üstünlüğünü düşünerek aldığını bilmek olumlu. Güçler ayrılığı ilkesi yine tehlikede. Yargının siyasallaşması toplum vicdanın kanamasına neden olacak. Yapılacak değişiklik ile Cumhuriyet Savcısı bakanın emrine sokulmuştur. 12 Eylül değişikliklerinin uzantısı olarak gördüğümüz bu anayasa değişikliklerine 12 Eylül’de hayır diyeceğiz”

DAHA ÇAĞDAŞ BİR ANAYASA YAPACAĞIZ

Kılıçdaroğlu 12 Eylül Anayasasındaki eksiklikleri ve sıkıntıları bildiklerini CHP iktidarında da bu değişiklikleri gerçekleştireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki sözleri şöyle:
”Biz 12 Eylül Anayasanın eksikliklerini biliyor daha iyi bir anayasa istiyoruz. Güçler ayrılığının güçlendirilmesinden yanayız. Kürsü dokunulmazlığı dışında milletvekilleri dokunulmazlıklarının kaldırılmasından yanayız. Atatürk’ün TDK, TDK vasiyetini ortadan kaldıran anayasayı değiştireceğiz. Örgütlü bir toplum için Anayasayı değiştireceğiz. CHP iktidarında daha çağdaş bir Anayasa yapmanın da sözünü veriyoruz. Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmalıyız. Kadın erkek eşitliği ile çıkarmalıyız. Bunun yolu parlamentoda temiz siyasettir. Siyaset ahlak yasası çıkaracağız bunun teminatını veriyoruz. Biz inançlara saygılı ama düşüncelere özgürce yaklaşılan bir ülke istiyoruz. Onun için çağdaş bir anayasa yapacağız.”

DİLİMİZ İLE YAPTIKLARIMIZ AYNI ŞEYİ SÖYLEYECEK

Kılıçdaroğlu hükümetin yaptığı Anayasa değişikliği niyetlerinin başka olduğu göndermesinde bulunarak şöyle devam etti:
”Bizim kafalarımızın arkasında başka düşünce içinde değiliz. İçten pazarlıklı bir siyaset yapmıyoruz. YÖK’ü ele geçirdikten sonra değiştirmeyen bir siyasi yapı değiliz. Dilimiz ile yaptıklarımız aynı şeyi söyleyecek. YÖK’ün üniversiteler üzerinde baskı aracı olmasına izin vermeyeceğiz. Anayasa’da bununla ilgili değişiklik yapacağız. Üniversitelerin ayakta olduğu bir ülke çağdaş özgürlükçü bir ülkedir.

HERKES DİNLENİRKEN NE HAKKI HUKUKU

Hak özgürlük diyenler sokakta sen telefonla konuşurken dinleme kaygısı taşıyor musun taşımıyor musun diye sorsun. Biz gerçek daha özgürlükçü bir Anayasa değişikliği yapacağız.
12 Eylül’de yargıyı siyasi iktidarın emrine veren değişikliğe hayır oyu verilmesini istiyoruz. Hayır’da hayır vardır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ