Haber 16

CHP müslüman kadını rahibeye benzetti!

‘Türban’ı ben çözerim’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandum için astığı bu afiş çok konuşulacak.

CHP müslüman kadını rahibeye benzetti!
  • Gündem / Son Dakika
  • 02 Eylül 2010
  • CHP müslüman kadını rahibeye benzetti! için yorumlar kapalı
  • 302 KEZ OKUNDU

Çarşaf açılımıyla gündeme gelen ve şimdi de ‘Sorunu ben çözerim’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğindeki CHP, referandum için İstanbul’da astığı afişlerde Müslüman kadınların tesettürünü, rahibe kıyafetine benzetti.

CHP’nin 12 Eylül’deki halkoylamasına yönelik billboardlara astığı o afişler, muhafazakar kesimin tepkisini çekti.
 
“AKP’nin Hazırladığı Anayasa Paketine Neden Evet” başlıklı bölümde tepki çeken ifadelerden bazıları şöyle:


– “Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için Evet…
Ulu önderimiz Mustafa Kemal’i tarihten silmek için Evet…
Yetim hakkı yemekten dosyaları bulunan Recep beyi kurtarmak için Evet…
Bebek katilini kurtarmak için Evet…
Parçalanacak topraklarımızda Kürdistan’ın kurulması için Evet…”


Afişteki ifadelere tepki gösteren çevre esnafından Mehmet Bakan, çarşaf açılımı yapan CHP’nin Müslüman kadını rahibeye çevirdiğini söyledi.


BAŞÖRTÜSÜNÜ BAŞ ÜZERİNDE ÇÖZEMEZ


CHP’yi şiddetle protesto ettiğini belirten Bakan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir süre önce çarşaf açılımı yapan CHP, şu an Müslüman kadınları rahibeye çevirmiş. Anayasa oylamasında örtü ile alakalı bizim bilmediğimiz bir madde varsa bize izah etmesini istiyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü olayının çözeceği doğrudur. Baş ile başörtüsünü ayırarak başörtüsü olayını çözer. Ama başörtüsünü baş üzerindeyken çözemez. Sadece başörtüsünü baştan çıkararak çözer. Buna inanıyorum. Anne ve bacımın başörtüsüne rahibe kıyafeti diyen birini şiddetle protesto ediyorum.”









 
CHP’nin referandum ile ilgi afişinde çarşaflı kadınların giyim tarzları işte bu sözlerle eleştiriliyor.

TÜRK MİLLETİ APTAL DEĞİL


Halkın billboarddaki ifadelere bakıp Kılıçdaroğlu’nun gerçek yüzünü görmesi gerektiği dile getiren Avcılar esnafından Recep Ekingen de, “Kılıçdaroğlun’a göre ‘evet’ dersek, Müslüman kadınlarımız rahibe gibi örtünecekmiş. Ne kadınlarımız ne de Türk milleti aptal değil, kimseyi aptal yerine koymasın. Anayasa Mahkemesi’ne gidip başörtüsü için itiraz ediyor. Sonra da kalkıp ‘ben başörtüsünü halledeceğim’ diyorsa kusura bakmasın insanlarımızı kandıramaz. İnsanlarımız bunları görsün buna göre hareket etsinler.” ifadelerini kullandı.

CHP KENDİ AYAĞINA SIKTI

CHP’nin hazırladığı afişte çarşaflıları rahibelere benzetmesi, aslında kendi ayağına kurşun sıkmasıyla eşdeğer bir durum.. Çarşaf ve türban sorunu, bugüne dek CHP’yi pek çok kez zor durumda bıraktı. Son yerel seçimlerden önce eski genel başkan Deniz Baykal’ın İstanbul’da kara çarşaflıları il başkanlığına çağırarak CHP rozeti takması, ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türban sorununu ben çözerim. Söz veriyorum bu sorunu çözeceğim” vaadinden sonra hazırlanan bu skandal afiş, Türkiye’nin en köklü partisinin bir kez daha güven sınavında kırık not almasına neden oldu..









CHP’nin devrik lideri Deniz Baykal, 2009 yılının 30 Mart’ında CHP il Başkanlığı’nda çarşaflı kadınlara CHP rozeti takarak parti olarak her kesime kapılarını sonuna kadar açtıklarını ilan etmişti.

CHP İL BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan sözkonusu afişler için açıklama geldi. İl Başkanı Berhan Şimşek imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Bugün ajans ve haber sitelerinde yer alan İstanbul Avcılar ilçesi sınırları  içerisinde kim tarafından asıldığı bilinmeyen korsan afiş   ile ilgili mesnetsiz ve partimizi karalayan haberler yayınlanmıştır. İlgili haberde “evet” ve hayır adı altında bazı bilgiler gerekçelendirilmiştir.
     
İlgili afiş İlçe Başkanlığımız tarafından bildirildiği andan itibaren takip altına alınmış ve gerekli girişimlerde bulunularak korsan olduğu tespit edilmiştir. Afiş ile ilgili bugün 02.09.2010 tarihinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.
     
Avcılar İlçemiz sınırlarında asılan bu afişlerin yerine İstanbul İl Başkanlığınca hazırlanan afişler yapıştırılmaya başlanmıştır.
     
Yapılan bu korsan eylemin partimizi yıpratmaya yönelik olduğu açıktır. Referanduma 9 gün kala yapılan bu çirkin girişimin faillerinin bir an önce bulunması önceliğimiz olacaktır. Bu saldırıyı kınadığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz. 

CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI’NIN GÖNDERDİĞİ GERÇEK AFİŞLER




BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ