Haber 16

CHP, Türban konusunda çark etti!

Başörtüsü yasağının kalması için CHP’ye çalışma yapan Sencer Ayata, ‘rapor değil bilgi notu hazırlıyorum’ dedi. İlk defa konuşuyorum diyen Ayata ortalığı ayağa kaldıran ‘saçı tam örtmeme’ formülünü de resmen yemiş oldu.

CHP, Türban konusunda çark etti!
  • Politika / Son Dakika
  • 10 Ekim 2010
  • CHP, Türban konusunda çark etti! için yorumlar kapalı
  • 297 KEZ OKUNDU

CHP’ye başörtüsü yasağının çözümü konusunda bir çalışma yapan Prof. Dr. Sencer Ayata, 25 Ağustos’ta Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği çok tartışılan röportajı görmezden gelerek, bu konuda kimse demeç vermediğini ilk defa konuştuğunu açıkladı.


Cumhuriyet Gazetesi’nden  Utku Çakırözer’e konuşan, “Saçın tamamen kapatılması şart değil” tezini ortaya atarak referandum öncesinde CHP’yi sorunun çözümü konusunda “samimi davranmamak” pozisyonuna sokan Ayata, bugünse Radikal’den Murat Yetkin’e verdiği demeçte, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, yaptığımız bu çalışma üzerine kimseyle konuşmuş, kimseyle bir şey paylaşmış değilim. Şimdi ilk defa sorularınız üzerine size bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum.” dedi.


Ortada bir rapor olmadığını ve yaptığı çalışmanın da rapor değil bilgi notu olduğunu belirten Ayata, şu bilgileri verdi:


Haberlerin çıkmasından sonra Sayın Genel Başkan da çalışmanın bitip bitmediğini sordu. Kendisine de söyledim: Hayır, henüz bitmiş bir çalışma yok. Dolayısıyla kimseye bir şey verilmiş değil. Bu çalışma bittiğinde ilk gören kişi Sayın Kılıçdaroğlu olacak.”


Zaten ortada rapor da yok, adı rapor olan bir çalışma değil bu. Örneğin Güneydoğu konusunda hazırlanacak olan bir rapor, öyle bir çalışma yapılıyor. Bizim yürüttüğümüz çalışma, türban konusunda CHP’nin siyasetini belirlemesine yardımcı olması bakımından hazırlanan bir bilgi notu.”


Bu bilgi notunda şu başlıklar yer alabilir: Bu konu üzerinde geçmişteki tartışmalar nedir? Farklı görüşler nedir? Hukukçular nasıl görüş belirtmiş? Ne gibi öneriler gündeme gelmiş? Bunları toplu halde Genel Başkan’a sunmayı amaçlıyoruz.”


Son günlerde yayımlanan haberlerle sanki bir rapor yayımlanacak ve bu CHP’nin siyaseti, yol haritası olacak gibi bir kanı yayılıyor. Bu bilgi notu ne bir siyaset belgesi, ne bir yol haritası. Onu belirleyecek olan CHP’nin Genel Başkan’ı, MYK, Meclis Grubu olacak. Zaten CHP’nin izleyeceği siyasetin ana hatlarını Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Okay açıklamaya başladılar. Yapılan açıklamalar yerine, henüz bitmeyen ve dolayısıyla kimsenin görmediği bir çalışmanın tartışma konusu yapılması bana yanlış geliyor.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ