Haber 16

CHP’den 1 evet

CHP Manisa Merkez İlçe Eğitim Sekreteri Ali Haydar Aras, 12 Eylül’de yapılacak referandumda ‘evet’ oyu kullanacağını açıkladı.

CHP’den 1 evet
  • Politika / Son Dakika
  • 13 Ağustos 2010
  • CHP’den 1 evet için yorumlar kapalı
  • 262 KEZ OKUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Merkez İlçe Eğitim Sekreteri Ali Haydar Aras, uzun süredir referandumla ilgili konularda parti ile aynı düşünceleri taşımadığını belirterek, 12 Eylül’de yapılacak referandumda ‘evet’ oyu kullanacağını açıkladı. Aras, “Parti içerisinde eski genel başkan yardımcımız Ankara milletvekilimiz Eşref Erdem’in söylemleri benim bu konuda haklı düşünceler içerisinde olduğum kanaatimin gelişmesine neden oldu. Kendisine bu konuda daha önce de parti içerisinde kendime idol edindiğim insanlardan birisidir. Eşref Erdem’in disipline sevk edilmesi ve gelinen son noktada partiden istifa etmesi beni üzmüştür. Yapılan bu olayı tasvip etmiyorum.” dedi.

Yapılan anayasa değişikliğinde yüzde 10 yanlışlıkların olduğuna dikkat çeken Aras, yüzde 90 doğrular için ‘evet’ dediklerini açıkladı. Aras, “12 Eylül öncesinde hayatını yitiren ağabeylerimizin katillerinin yargılanmasının önündeki engellerin kaldırılması için ‘evet’ diyeceğim.” şeklinde konuştu.

‘Evet’ dediği için partisinden tepki alacağını kaydeden Aras, referandumu partiler üstü gördüğünü ve vicdanen rahat olduğunu aktardı. “Ama her tepkiye de göğüs gereceğiz.” diyen Aras, Cumhuriyet Halk Partili olduğunu ve kimsenin de adamı olmadığını vurgulayarak, disipline verilmesi durumunda parti içindeki mücadelesine devam edeceğini vurguladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ