Haber 16

CHP’nin sunduğu teklifte neler var?

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bedelli askerlikle ilgili düzenlemeler getiren yasa teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını söyledi.

CHP’nin sunduğu teklifte neler var?
  • Politika / Son Dakika
  • 16 Mart 2011
  • CHP’nin sunduğu teklifte neler var? için yorumlar kapalı
  • 268 KEZ OKUNDU

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bedelli askerlikle ilgili düzenlemeler getiren yasa teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını söyledi.


Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, teklife ilişkin bilgi verdi. Hamzaçebi, teklifte belirli gelir düzeylerine göre bedel ücreti öngörüldüğünü, ekonomik durumu uygun olmayanlar için de temel eğitim süresi belirlendiğini kaydetti.


CHP, bedelli askerlik düzenlemesini öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklife göre, bedelli askerlik düzenlemesi için yaş sınırı 28 olacak. Yıllık geliri 12 bin TL’den az olanlar veya hiç geliri olmayanlar herhangi bir bedel ödemeyecek. 25 bin TL’den az ve 12 bin TL’den fazla olanlar 7 bin 500 TL ödeyecek. 25 bin TL’den fazla olanların ise 15 bin TL ödeyecek. Bedelli askerlik düzenlemesinden yararlananlar 21 gün askerlik yapacak.


TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi, teklif hakkında bilgi verdi.


İşte Hamzaçebi’nin açıklamalarından satır başları:


Yasa teklifini Meclis başkanlığına verdik. Gençlerimizin çok uzun bir süre olarak değerlendirilen askerliği yapmaları çok güç görünmektedir. Askerlik süresinin uzunluğunu gözden geçirmek ve kısaltmak zorundadır


Genelkurmay bu konudaki ihtiyaçları tabii ki çok önemlidir. Yeter ki bu konuyu duysun destek versin.


Teklifimizde;


Gelir düzeyi 12 bin liranın altında olan gençlerimiz ve 1 Ocak 1983 ‘ten önce doğanları esas aldık. Bu gençler bedel ödemeyecektir.


Gelir düzeyi 12-25 bin lira olan gençlerin ödeyeceği 7 bin 500 TL’dir. 25 binden yüksek geliri olanların ödeyeceği rakam 15 bin TL’dir.


Buradan elden edilecek gelir maliye bakanlığında açılacak hesapta toplanarak krediye yurtlar kurumuna aktarılsın


Tüm partilere çağrıda bulunuyorum. Bir araya gelelim, bu teklifi yasalaştıralım, beklentileri karşılayalım. Sivil iradenin karar vereceği bir durumdur.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ