Haber 16

Ciltteki Yanık Lekeri Nasıl Temizlenir?

Yanık lekeleri tedavisinde yanığın türü, yanığın ne şekilde oluştuğu, bir lazer yanığı mı, bir kimyasal yanık mı yada başka türlü oluşmuş yanık mı gibi soruların cevapları tedavi açısından çok önemlidir.

Ciltteki Yanık Lekeri Nasıl Temizlenir?
  • Sağlık / Son Dakika
  • 08 Aralık 2015
  • Ciltteki Yanık Lekeri Nasıl Temizlenir? için yorumlar kapalı
  • 316 KEZ OKUNDU

Yanık lekeleri tedavi süreci yanığın şekline oluştuğu yere, büyüklüğüne, derinliğine göre ve derecesine göre değişmektedir. Bunun akabinde bazı yanıklarda cerrahi tedaviden destek alınması gerekmektedir. Örneğin oldukça derin yanıklar ve izler varsa, plastik cerrahi yada estetik cerrahi gibi ameliyat uygulamalarıyla yanık tedavisi yapılabilir. Ama bazı güneş sonucu oluşan yanıklarda, lazer sonucu oluşan yanıklarda lazerle soyma işlemi yapıp, kimyasal peeelingle lekelerin giderilmesi tedavisi uygulanmaktadır.
Sebebi ve gerçekleşme biçimi hangi nedenler yada koşullara bağlı olursa olsun yanık izi giderme tedavisi ancak, yanık yaralarının iyileşme sürecinden sonra gerçekleştirilmesi gereken bir tedavi sürecidir. Yani yanık tedavisinde ilk önce tıbbi destek alınmalıdır. Çünkü sürülecek olan ilaçlar yanığın iyileşmesi açısından uygulanacak olan tedavilerden önce gelmektedir. Sonuç olarak önce ilaç tedavisi sonra kalan lekeleri gidermede lazer ve kimyasal peeling ile lekelerin giderilmesi sağlanabilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ