Haber 16

Çok iyi,cana yakın birileriydiler !

Hüseyin Aygün, yaşları 18 ile 25 arasında değişen 6 PKKlı tarafından kaçırılmasının üzerinden geçen 48inci saattin sonunda kaçırıldığı yere 10 kilometre uzaklıkta serbest bırakıldı.

Çok iyi,cana yakın birileriydiler !
  • Gündem / Son Dakika
  • 15 Ağustos 2012
  • Çok iyi,cana yakın birileriydiler ! için yorumlar kapalı
  • 272 KEZ OKUNDU

PKK’lılarla birlikte geçirdiği 48 saati anlatan Aygün, “Dağda geçirdiğim vakit benim için zor değildi. Biliyorsunuz ben dayanıklı biriyim” dedi. PKK’lı grubun kendisine son derece saygılı davrandığını vurgulayan Aygün, “Rahatım ve güvenliğim için tüm önlemleri almışlardı. Kaçırdıktan sonra yaklaşık 6-7 saat yürüttüler ve bir dere boyuna geldik. Serbest bırakıldığım ana kadar dere kıyısında bekledik” dedi.


Ağbaba pikabı durdurdu


Aygün, kendisini karakola getiren pikapla tekrar Tunceli’ye doğru yola çıktı. Saat 17.00 sıralarında bırakılan Aygün’ün ailesi ve bölgedeki CHP milletvekilleri de karayoluyla karakolun bulunduğu bölgeye doğru yola çıktı. Yolda Aygün’ün içinde bulunduğu pikabı gören CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yolu kesti.


Aygün, burada eşi Arzi Aygün ve CHP’li milletvekilleriyle yaşadığı duygusal anlardan sonra tekrar araca bindi ve kendisini karşılamaya gelenlerle, konvoy halinde Tunceli’ye hareket etti. Konvoya, yol boyunca karadan ve havadan güvenlik güçlerinin eşlik ettiği gözlendi. Aygün, doğrudan Tunceli’de babasının yaşadığı eve gelerek, duş aldı. Ancak ailesi, akrabaları, meslektaşları ve CHP milletvekilleri ile komşularının doldurduğu evde şaşkınlık yaşayan ve duygusal anlar yaşayan Aygün, 20.30’da basın açıklaması yapma kararı aldı.


7 gün tutulacaktı


Aygün’ün, kendisini kaçıran PKK’lılar tarafından 7 gün tutulması için pazarlıklar yapıldığı, ancak Kandil’den gelen talimatlar doğrultusunda bu sürenin 48 saate indirildiği anlaşıldı. Örgütün, yaklaşık 48 saat sonra Aygün’ü serbest bırakmasının, gözaltı süresinin Türkiye’de yasal olarak 48 saat olmasına bir atıf olarak da yorumlandı.


“Eşim bırakılmadan konuşmayacağım” diyen Aygün’ün eşi Arzi Aygün, “Bütün Türkiye’nin desteği için çok teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra ülkede barış olur, hiç kimsenin burnu kanamaz” dedi. Babasının ardından ağlayan Aygün’ün küçük kızı İdil de, “Şimdi çok mutluyum ama bir daha kimsenin dağa kaldırılmamasını ve terörün burada bitmesini istiyorum. Bir daha hiçbir şey olmasın ve hiçkimse mutsuz olmasın diliyorum” diye konuştu.


Helikopter istemedi


Ancak Aygün helikopter önerisini kabul etmedi. Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştü. Aygün, “Kısa bir görüşme oldu. ‘Geçmiş olsun’ dedi. Kendisi benim nerede nasıl davranacağımı, nerede ne konuşacağımı bildiği için çok fazla soru sormadı” dedi.


Bağımsız vekil ol


“Beni kaçıran arkadaşlar ülkenin genç evlatları. ‘Biz de yürüttüğümüz mücadelenin anlamsızlığını biliyoruz’ dediler. Bağımsız vekillik yapmamın iyi olacağını belirttiler. Silahların gölgesi altında böyle bir karar vermeyeceğimi, yeni CHP’de devam edeceğimi söyledim. Akan kanın durması için CHP’den ve benden daha çok çaba beklediklerini ifade ettiler.


Dağları özlemişim


Bana yönelik bir tehdit yoktu. Son derece anlayışlı bir yaklaşım vardı. Yolumuzu kesen grup beni tanıyordu. Bana silah bile doğrultmayacaklarını söylediler. Direnebilirdim. Silah kullanacaklarını sanmıyorum ancak arkadan gelen arabalar çoğalınca kimsenin can güvenliğini tehdit etmek istemedim. O yüzden ben gönüllü gittim. 6-7 saat yürüdük. Benim de aşina olduğum Dersim dağlarında kaldık. Dersim dağlarını da özlemişim.


Kardeşlerini unutma


Ankara’da tepkilerin, Dersim halkının tepkilerinin serbest bırakılmamla ilgili süreci hızlandırdığını sanıyorum. Sürekli Bahoz Erdal’la görüşüyorlardı. Bahoz, kaçırıldığım için gruba kızdı. Dağdayken bombalamaları izliyorduk. Çok dikkatli davrandılar. Beni kaçıran 6-7 kişilik gençlerdi. ‘Ankara’ya barış ve ateşkes mesajı vermek için eylemi yaptık’ dediler. Eve dönmek istiyorlar. Keşke bu toplumda yer alsalar da üniversite okusalar. Bırakırken sarıldılar, öptüler, ‘Bu kardeşlerini unutma abi’ dediler. Yürüyerek geldim, Dersim’in dağlarını karış karış bilirim.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ