Haber 16

Çölün ortasında mahsur kaldılar

Libya’daki vatandaşları için tarihinin en büyük tahliye operasyonu başlatan Türkiye, ülkenin iç kesimlerindeki işçileri kurtarmak gibi zor bir görevle de karşı karşıya.

Çölün ortasında mahsur kaldılar
  • Dünya / Son Dakika
  • 23 Şubat 2011
  • Çölün ortasında mahsur kaldılar için yorumlar kapalı
  • 270 KEZ OKUNDU

Bingazi’nin 700 kilometre güneyindeki bir şantiyede ekip şefi olarak görev yapan Nail Altunbay,  içinde bulundukları durumla ilgili bilgi verdi.

Nail Altunbay, bölge genelinde başlatılan devasa bir içme suyu projesi için TEKFEN şirketi için çalışan bin 100 işçiden biri. Sarir kampında, kamp amiri olarak görev yapan Altunbay, can güvenliklerinden endişe ettiğini dile getirdi. Şantiyede 22’si Türk, kalanları Uzakdoğu’dan olmak üzere 70 kişinin çalıştığını belirten Altunbay, Kufra’ya 450 kilometre, Bingazi’ye de 700 kilometre uzaklıkta ücra bir bölgede bulunduklarını belirtti.

“ÖNCE ÇALIŞANLAR YAĞMALADI”

Libya’da olayların başlamasının ardından yağma olaylarına ilk önce Libyalı şirket çalışanları başlamış. Şantiyedeki 60 büyük TIR ve mazot tankeri ile 50 araç çalışanlar tarafından götürülmüş. Daha sonra yakın şehirlerden gelen yağmacılar hatta polisler, işlerine yarayacak araç gereçleri alıp götürmüş. Altunbay, Sarir kampında bundan sonra yağmalanma yaşanmadığını fakat baskın olacağına dair haberler nedeniyle diken üstünde olduklarını belirtti.

“NE İSTİYORLARSA VERİN”

Nail Altunbay, kampları yağmalanan personelin Kufra’daki ana kampa sığındıkları bilgisini verdi. Şu ana kadar personele yönelik herhangi bir şiddet olayı yaşanmadığını belirten Altubnay, “Şirket bize, ‘ne istiyorlarsa verin, yeter ki canınıza zarar gelmesin’ talimatı verdi. Biz de yağmaya gelenlere ‘buyurun’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

YAKINLARINA İNTERNET ÜZERİNDEN ULAŞIYORLAR

Bölgede telefonlar çalışmıyor,internet şebekesi de engellenmiş durumda. Sarir kampında şirketin kurduğu internet altyapısı sayesinde çalışanlar yakınlarıyla bağlantı kurabiliyor. Bölgedeki diğer kamplarda ise internet yok. Nail Altunbay, şirket çalışanlarının sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, ailelerin meraklanmamasını istedi.

“ELİMİZDEKİ MALZEMEYİ İDARELİ KULLANMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Altunbay’ın verdiği bilgiye göre Sarir kampında şu ana kadar gıda sıkıntısı yaşanmamış ama yine de ellerindeki malzemeyi idareli kullanıyorlar. Günde iki öğün yemek yiyorlar. Altunbay, Ecdebiye şehrinin ileri gelenlerinden bir kişinin kendilerine yardım sözü verdiğini söyledi: “Neye ihtiyacınız var, diye sordular. İnşallah bugün yardım gelecek. Ayrıca kampın korunması için polis de gönderecekleri sözünü verdiler.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ