Haber 16

Cumhurbaşkanı bedeliyi şimdiden onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bedelli askerlik konusunda konuştu, düzenlemenin toplumun vicdanının…

Cumhurbaşkanı bedeliyi şimdiden onayladı
  • Gündem / Son Dakika
  • 19 Kasım 2011
  • Cumhurbaşkanı bedeliyi şimdiden onayladı için yorumlar kapalı
  • 236 KEZ OKUNDU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bedelli askerlik konusunda konuştu, düzenlemenin toplumun vicdanının kabul edeceği şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Bedelli konusunda kendisine bilgi verildiğini ve düzenlemenin bu vicdanı karşılayacak biçimde yapıldığına dikkat çeken Gül, vicdani ret konusunda da Adalet Bakanlığı’nın çalıştığını söyledi.


ORTAK TOPLANTIDAN DİKKAT ÇEKEN KARELER…


Cumhurbaşkanı Gül ile Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Çankaya Köşkü’nde ortak basın toplantısı düzenledi.


Gül, burada yaptığı konuşmada, Santos ve heyetini Türkiye’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Gül, Santos’un ziyaretinin, Kolombiya’dan Türkiye’ye Cumhurbaşkanlığı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olması nedeniyle tarihi nitelikte olduğunu belirtti.


İKİ ÜLKE ARASINDA VİZELER KALKIYOR


Bugün yaptıkları görüşmelerde hem ikili hem çok taraflı birçok konuyu ele aldıklarını belirten Gül, ”İki ülke arasındaki ilişkileri her alanda geliştirmeye karar verdik. Bunların en güzel işaretlerinden birisi de iki ülke arasındaki vizeleri kaldırmaya karar verdik” dedi.


Türkiye ve Kolombiya arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenerek geliştiğini, dış ticaret hacminin yarım milyar doları geçtiğini ifade eden Gül, iki ülkenin potansiyelinin çok daha fazla olduğunu bildiklerini kaydetti.


GÜL BEDELLİYİ KONUŞTU


Konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, ”Bedelli askerlikle” ilgili bir soruya, ”Bununla ilgili çeşitli bilgiler bana verildi. Düşüncelerimi aktardım. Siyasi irade bunu oluşturuyor ve tam son şeklini aldıktan sonra duyurulacak. Toplumda gördüğüm kadarıyla çeşitli düşünceler, beklentiler var. Önemli olan toplumun vicdanının kabul edeceği şekilde düzenlenmesidir. Buradan gelecek gelirlerin, bu vicdanı en iyi şekilde karşılayacak şekilde düzenleme yapılıyor” yanıtını verdi.


”Vicdani ret” ile ilgili soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, teknik bir konu olduğu için Adalet Bakanlığının konuyla ilgili bir çalışma yapıyor olabileceğini söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ