Haber 16

Cumhurbaşkanı Gül’den sert eleştiri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gana’ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı yaptı…

Cumhurbaşkanı Gül’den sert eleştiri
  • Politika / Son Dakika
  • 23 Mart 2011
  • Cumhurbaşkanı Gül’den sert eleştiri için yorumlar kapalı
  • 341 KEZ OKUNDU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gana’ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı yaptı. Ziyaretinin içeriğine yönelik açıklamalarda bulunan Gül, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.


“UZUN VADEDE TÜRKİYE’NİN HAKLI OLDUĞU GÖRÜLECEKTİR”


Gül, Libya’ya NATO operasyonu ve Fransız bakanın “haçlı seferi” açıklamasıyla ilgili soruya, “Baskıcı liderlerin yönetimde kalamayacaklarını söylemiştiriz . Libya’daki bu gelişmelenin kısa sürede sonuçlanması Türkiye için çok önemlidir. Libya’yı yönetenlerin kısa sürede görevlerini bırakmaları ülkelerinin talan edilmesini engelleyecektir.


Irak’ta olanlar buna örnektir. Bazı ülkelerin fırsatçılık içinde olduğu açıkça ortadır. Daha düne kadar bu diktatörlerden faydalanmak için kendi halklarının bile tasvip etmediği işler yapanların ne yaptığını görüyoruz. Gizli niyeti olanlar olduğunu görüyoruz. Türkiye gayet ilkeli bir politika izlemektedir. Kısa vadede bazılar tarafından tenkit edilebilir ama uzun vadede Türkiye’nin haklı olduğu görülecektir. Türkiye büyük bir özgüven içinde geleceğin nasıl olduğunu görüp hareket etmesi gerekir” yanıtını verdi.


TÜSİAD’IN ANAYASA TASLAĞI


Gül, TÜSİAD’ın Anayasa taslağı ile açıklamasına yönelik soruya da, “Anayasa tartışmaları yapılıyor. Yeni fırsatın seçimlerden sonra olacağının inancındayım” şeklinde yanıt verdi.


“İRAN BÖLGENİN EN ÖNEMLİ ÜLKESİDİR”


Gül, bir gazetecinin “Domino taşının sonundaki ülke İran mıdır” şeklindeki soruya da, “İran bölgenin en önemli ülkesidir. Kendine has yapısıyla en önemli ülkedir” diye yanıt verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ