Haber 16

Cumhurbaşkanı Gül’ü şehit babası korudu

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan askerlerden onbaşı Hüseyin Köksal için Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Gül’ü şehit babası korudu
  • Gündem / Son Dakika
  • 20 Haziran 2010
  • Cumhurbaşkanı Gül’ü şehit babası korudu için yorumlar kapalı
  • 288 KEZ OKUNDU

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan askerlerden onbaşı Hüseyin Köksal için Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi.

Törene, Köksal’ın babası Nurettin, annesi Emine ve küçük kardeşi İbrahim’in yanı sıra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP’yi temsilen Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Garnizonu’nda görevli bazı generaller, subay ve astsubaylar ile vatandaşlar katıldı. Gül’le bazı şehit yakınlarının konuşmak istemesi üzerine şehit onbaşının babası Nurettin Köksal müdahale etti.

Törene ayrıca, şehitle aynı adı taşıyan ve Hakkari’de görev yapan amcasının oğlu Hüseyin Köksal ile terörle mücadelede görev almış gaziler katıldı.
Cumhurbaşkanı Gül, Kocatepe Camii’ne gelişinde şehit ailesine baş sağlığı dileklerini iletti. İkindi namazının ardından şehit onbaşı K öksal için cenaze namazı kılındı. Şehit onbaşının cenazesi, bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan cenaze, daha sonra toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği’ne götürüldü. Cenazenin top arabasına taşınması sırasında arkasından yürüyen ve güçlükle ayakta durabilen anne Emine’ye eşi destek oldu. Gözyaşlarına hakim olamayan anneye yakınları, “dirençli olacağız” şeklindeki sözlerle destek vermeye çalıştı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze töreninde, cami avlusunda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan çok sayıda vatandaş, terörü lanetleyen sloganlar attı.
Bu arada, MHP Grup Başkanvekili Vural, tören alanına gelişi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vural, ortada olağanüstü bir durum olduğunu belirterek, “Terör bir sorunsa, teröre uygun araçlarla mücadele edilmeli. Çocukların arkasına saklanıp, suç işleyen zihniyeti sorgulamanın vakti gelmiştir” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ