Haber 16

Cumhuriyetimiz 87 Yaşında!

Cumhuriyetin Kuruluşunun 87’nci Yıl Törenleri Antıkabir’de Başladı.

Cumhuriyetimiz 87 Yaşında!
  • Gündem / Son Dakika
  • 29 Ekim 2010
  • Cumhuriyetimiz 87 Yaşında! için yorumlar kapalı
  • 230 KEZ OKUNDU

Cumhuriyetin kuruluşunun 87’nci yıl törenleri Antıkabir’de başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığındaki devlet erkanı Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.


Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Ankara’da 08.45’de devlet erkanının Anıtkabir’de aslanlı yoldan yürüyüşüyle başladı.


Törene Cumhurbaşkanı Gül’ün, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve kuvvet komutanları, Anamuhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, Danıştay ve Yargıtay Başkanları ve üst düzey bürokratlarla askeri yetkililer katıldı.


Cumhurbaşkanı Gül, mozoleye çelenk bırakmasının ardından, devlet erkanı saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını söyledi. Daha sonra Misakı Milli Kulesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir özel defterini imzaladı. Gül şunları yazdı:


“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87’nci yılında yarınlarına güvenle bakan büyük bir milletin evlatları olarak huzurundayız. Bugün demokratik modern, güçlü, gelişmiş dünyada aktif rol oynayan konumuna ulaşma gururunu yaşıyor. Ülkemizi gösterdiğiniz hedef doğrultusunda, geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.


Türkiye dünyadaki değişimleri şekillendiren bir ülke olarak daima yükselecektir. Milletimiz, bu süreçte Cumhuriyetin temel değerlerini korumaya ve demokratik gelişimimizi sürdürmeye kararlıdır. Cumhuriyet Bayramı’nda millet olarak aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor. Size minnet duygularımızla beraber, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun.”


Tören için Anıtkabir 50 bin çiçeklerle süslendi. Mozolenin girişine ise, 15 metrekare büyüklüğünde çiçeklerden yapılan Türk Bayrağı da konuldu. Ayrıca mozolenin bulunduğu alan da iki ayrı renkten oluşan Atatürk çiçekleriyle süslendi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ