Haber 16

Cumhuriyetin Gülen haberi yalanmıydı?

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre, Cumhuriyet gazetesinde yer alan…

Cumhuriyetin Gülen haberi yalanmıydı?
  • Gündem / Son Dakika
  • 09 Nisan 2011
  • Cumhuriyetin Gülen haberi yalanmıydı? için yorumlar kapalı
  • 245 KEZ OKUNDU


Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre, Cumhuriyet gazetesinde yer alan “Türkiye’de yargı ve basın üzerinde Fethullah Gülen’in baskısının çok büyük olduğu” şeklindeki sözlerini yalanladı.


Selçuk Gültaşlı imzalı Zaman gazetesinde yer alan habere göre yazılı bir açıklama yapan Flautre, Strasburg’da yapılan bir konferansta sarf ettiği sözlerinin “çarpıtılmasına şiddetle karşı olduğunu” ifade ederken, aynı haberde yer alan gazeteci Nedim Şener’le 10 gün önce telefonla görüştüğü ifadelerinin de “kesinlikle gerçek dışı” olduğunu ifade etti.


Açıklamada, Flautre’un Ergenekon ve Balyoz davalarını Türkiye’de hukukun üstünlüğü ve ülkenin demokratikleşmesi için “çok mühim fırsat” olarak gördüğü vurgulandı. Fluatre’un ofisinden yapılan yazılı açıklamada haberin düzeltilmesi istenirken, “Sn. Flautre’un açıklamalarını istismar etmeyi durdurun.” denildi.


Flautre’un konferanstaki beyanlarının Türkiye’deki basın hürriyetinin genel sorunları ile ilgili olduğu belirtilen açıklamada, sadece AK Parti’ye ideolojik olarak uzak olan gazetecilerin değil AK Parti’ye yakın gazetecilerin de, Ergenekon’u, Gülen’i ve Kürt meselesini araştıran gazetecilerin de baskı altında olduğunu ifade ettiği belirtildi. Flautre’un konferansta Şener ve Şık’tan bahsettiğini ifade eden açıklama, tutuklanmalarının Gülen hareketine ilişkin yazdıkları ile ilgili olarak yorumlanabileceğini kaydettiği belirtildi. Ergenekon ve Balyoz darbe planlarına da atıf yapılan açıklamada şöyle denildi: “AP raporunda ifade edildiği gibi Ergenekon ve Balyoz gibi darbe planı olduğu iddia edilen davalar Türkiye’de hukukun üstünlüğünün kuvvetlendirilmesi ve ülkenin demokratikleşmesi için çok mühim fırsatlardır ve bu yüzden demokratik kurumların ve yargının bağımsız, şeffaf, uygun ve güçlü şekilde işlediğini göstermelidir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ