Haber 16

Dalan’a ‘gelme’ diyen büyük patron

Ergenekon’un firari sanığı Bedrettin Dalan’ın telefon konuşmaları teknik takibe takıldı.

Dalan’a ‘gelme’ diyen büyük patron
  • Gündem / Son Dakika
  • 01 Mayıs 2010
  • Dalan’a ‘gelme’ diyen büyük patron için yorumlar kapalı
  • 286 KEZ OKUNDU

Dördüncü iddianamenin bir numaralı sanığı Dalan’ın bir konuşmasında, İstanbul’daki ‘Büyük patron’a selam söylemesi dikkat çekti…

Ergenekon’un 4. iddianamesinde firari sanık Bedrettin Dalan’ın darbenin başbakanı olacağının belirtilmesi kamuoyunda tartışılırken Dalan’ın bazı emekli paşalarla ve yakınlarıyla yaptığı görüşmeler teknik takibe takıldı. İddianamede Dalan’ın Özel Kalem Müdürü İlhan Ümit Handan telefon görüşmesinde büyük patronun İstanbul’da olduğunu ve Dalan’a gelmesini istemediğini söylediğini dile getiriyor. Birbirlerinin bayramını kutladıktan sonra İlhami Ümit Handan telefonda Dalan’a “Büyük patron da İstanbul da” diyor.

Dalan da “Hee anladım çok selamımı söyle” diye karşılık veriyor. Ümit Handan’ın, “Biraz biraz daha kalın söylerim başkanım hürmet ediyorum” lafına ise Dalan şu cevabı veriyor: “Tamam tamam peki.”

BANA ‘ÇIK GEZ’ DEDİLER

Dalan’ın Edip B. adlı bir paşayla yaptığı telefon görüşmesinde ise “Yurt dışına çıkması gerektiği emrini aldığı” anlaşılıyor. Dalan telefonda şunları söylüyor: İyiyim valla. İşte böyle yurtdışına çıktık, bazı tavsiyeler üzerine. Detayı bilmiyorum. Yani ‘çık gez’ diyorlar. Biz de geziyoruz. Ne diyeyim ne . Sağlığım iyi hiç sorun yok. Olursa kendi hastanemden başka yere gitmem. “

Edip P. ise “Zaten söylüyorlardır size. Buralar bildiğiniz gibi” şeklinde cevap veriyor. Dalan, Fisun D. ile görüşmesinde ise, Hurşit Tolon’un çıkacağını daha önceden bildiğini söyledi. “Hoca, Tolon’un çıkacağını söylemişti” diye konuştu.

DAVA AÇILSIN GELİRİM

Dalan, Fahrettin D. İle yaptığı telefon görüşmesinde ise dava açıldığı zaman Türkiye’ye döneceğini söylüyor. Fahrettin D. “Bir çalışma şeyi kurmuştuk ama şimdi onu onu tutuyor biliyorum. Devam etmeli miyiz.? Köksal Hoca, o dekan falan” demesi üzerine Bedrettin Dalan ise “O…. bir teşekkür edin bakalım” diyor. Dalan, “Nedir esas sorun neyle suçlanıyor bence ondan daha önemli bir şey yok” demesine karşılık , Fahrettin D’nin davanın açılayacağını yakın tarihte bu ay içerisinde açılacağı ifade ettiğini iddianamelerin düzenlensin sonra çalışmalara da bakacağını belgeleri de değerlendireceklerini söylüyor. Dalan ise değerlendirmelerden sonra duruma göre geleceğini ifade ediyor.

BUGÜN

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ