Haber 16

Danıştay saldırısı neyse Uludere de odur

PKK’nın çatı yapılanması KCK’ya yönelik operasyonların derin devlet-terör bağlantısına yönelik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Özcan’ın tespitleri çok çarpıcı…

Danıştay saldırısı neyse Uludere de odur
  • Gündem / Son Dakika
  • 08 Şubat 2012
  • Danıştay saldırısı neyse Uludere de odur için yorumlar kapalı
  • 233 KEZ OKUNDU

Ergenekon ve PKK’nın çatı yapılanması KCK’ya yönelik operasyonların derin devlet-terör bağlantısına yönelik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Özcan, “Kanlı Danıştay saldırısının amacı ne ise Hakkâri’de sokakta patlatılan bombanın da Uludere saldırısının da amacı odur. Derin yapılanmalar yedi başlı ejderha gibidir. Ergenekon’a kılıç sallayabiliyorsanız ‘derin PKK’ya da darbe vurabilirsiniz” dedi.

Ankara Stratejisi Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özcan ile raflarda henüz yerini alan kitabı ‘Terörün Matruşkası KCK‘ üzerine konuştuk. “Türkiye, Ergenekon ve benzeri davalar ile derin devletten temizlenmeye çalışırken, KCK operasyonları ile de derin PKK’dan kurtulmaya çalışıyor. İki operasyon arasında irade açısından benzerlikler var” diyen Özcan’a göre, devlet PKK ile sivil ayrımına dikkat edilerek yaptığı operasyonlara devam ederse 2013 baharında PKK yok edilecek.

KCK’ya neden ‘terörün Matruşkası’ diyorsunuz?

KCK, PKK’nın 2007 sonrası ortaya çıkan yeni versiyonu! Bünyesinde PKK, PJAK, HPG, TAK, DTK hatta kendi ifadeleri ile BDP gibi yapılanmaları barındırıyor. Bu nedenle Matruşka’ya benzettim.

KCK’nın asıl amacı Öcalan’ın dediği gibi halkı ayaklandırmak mı?

Doğru. Öcalan’a bakarsanız, KCK’nın asıl misyonu halkı ayaklandırmak. Devletin kendi sunduğu yol haritasını kabul etmemesi halinde KCK’nın Diyarbakır, Batman gibi illerde halkın yüzde 80’ini ayaklandırması gerektiğini belirtiyor. Öcalan, kendi yol haritasına göre PKK ile ilgili bir çözüm geliştirilememesi durumunda, Kürdistan’ın KCK eliyle devletleşeceğine inanmak istiyor. Bu nedenle operasyonların tam zamanında yapıldığını düşünüyorum.

KCK’NIN HEDEFİ BM’DE TESCİLDİ


Operasyonlar yapılmasaydı ne olurdu?

Türkiye 2012 yılında KCK’nın hedeflediği Devrimci Halk Savaşı ile karşı karşıya kalacak ve büyük bir kaosa sürüklenecekti. KCK operasyonları ile Türkiye, bölünmeye giden otobana girmeden önceki son çıkıştan saptı. Yoksa KCK, Hakkâri ve Şırnak’ta önce fiili bir bölünme gerçekleştirecek ardından buna Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde hukuki nitelik kazandırmaya çalışacaktı. Kazan Vadisi operasyonundan sonra Avrupa’daki PKK derneklerinin 18’inin bir araya gelerek yayınladığı ortak deklarasyon bunu gösteriyor.

BM’ye çağrı bildirisinden bahsediyorsunuz…

Evet. “Türkiye’de iç savaş var, BM buraya barış gücü göndersin” dediler. Bundan da anlaşılacağı gibi örgütün KCK eliyle yürütmek istediği en önemli stratejilerden birisi devrimci halk savaşı ile Türkiye’de bir iç savaş çıkarmak ve BM’nin Türkiye’ye gelmesini sağlamaktı.

Ragıp Zarakolu ve Büşra Ersanlı’nın tutuklanmasına ne diyorsunuz?

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ