Haber 16

Davutoğlu açtı ağzını, sıktı yumruğunu

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, BM’de öyle sözler etti ki tarihe geçecek. İşte sert ve bir o kadar haklı ifadeler;

Davutoğlu açtı ağzını, sıktı yumruğunu
  • Gündem / Son Dakika
  • 01 Haziran 2010
  • Davutoğlu açtı ağzını, sıktı yumruğunu için yorumlar kapalı
  • 270 KEZ OKUNDU

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu BM Konseyi’nde İsrail’in gerçekleştirdiği terör saldırısıyla ilgili tarihe geçecek bir açıklama yaptı. Davutoğlu’nun ses tonu sert, sözleri ise bugüne kadar İsrail için yapılmış en ciddi açıklama olarak tarihe geçti.

İşte Davutoğlu’nun o açıklamaları;


Bu gemide çocukların oyun oynamaları için oyuncaklar vardı. Tüm dünya bunu görmezlikten geliyordu.


YARDIM İÇİN GİDENLER CESET TORBALARIYLA ÇIKTI


Bugün yaşadığımız bu olay uluslararası gemilerde bir barbarlık yapıldığını gördük. Onlarca insani yardım gönüllüsü ceset torbalarıyla alında o gemiden. Burası medeniyetin oludğu yerdir. Bizim ihtiyacı olan insanlara el uzatmamızı söyleyen dinlerin topraklardır bu topraklar. İsrail’in yaptığı hukuka aykırıdır, bu saldırının hiçbir açıklaması olamaz.


İSRAİL ULUSLARARASI HUKUKU HİÇE SAYMIŞTIR


İsrail, uluslararası kanunları hiçe saymış ve yıllardır devam eden seyahat özgürlüğü gibi kanunları çiğnemiştir. Gemiler, kanunların izin vermediği biçimde durdurulamaz, bu uluslararası sularda kesinlikle yapılamaz. Bugün yapılan hareket insani yardım talebindeki insanları asker gibi görmek yanlıştır. Bu saldırıları kesinlikle kanunileştirmeyecektir. İsrail’in daha farklı davranması gerekirdi.


TÜRK OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ


Geçtiğimiz yüzyılda, bir halkı soykırımdan kurtaran bir milletten olduğum için gurur duyuyorum.


İSRAİL YALAN SÖYLEYECEK KADAR ALÇALMIŞTIR


İsrail, saldırılardan sonra yalan söyleyecek, uyduracak kadar alçalmışlardır. Bu ülkede 32 ülkeden gemide insanlar vardır. BM bunu bilmeliydi aslında. Aslında bu saldırı BM’ye yapılmış bir saldırıydı ve BM ağır bir darbe almıştır. Uluslararası kanunlara öncelik gösterilmesi için bir kararlılıt gösterilmesi kesindir ve kanunlara uymayanları cezalandırmalıyız. Aksi takdirde bunu dünyaya anlatamayız.


İSRAİL CEZALANDIRILMALIDIR


İsrail bu suçu kabul etmeli ve cezalandırılmalıdır. Dünya çok büyük bir darbe almıştır. Bu olayda bile barış zedelenmiş ve İsrail yine saldırgan olarak ortaya çıkmıştır. Bugün İsrail halkına çağrıda bulunuyoruz. BM’nin bir açıklama yaparak kesinlikle protesto etmelidir.


ÖZÜR DİLENMELİ TAZMİNAT ÖDENMELİ


Bu kararda, uluslararası toplumda mutlaka öldürülen va yaralanan insanlardan özür dilenmelidir ve acilen soruşturma yapılmalıdır. Bu soruşturma da BM tarafından yapılmalıdır. Ölen ve yaralananlar en kısa zamanda teslim edilmeli, gemiler serbest bırakılmalı ve varacağı hedefe yönlendirilmelidir. Ölen ve yaralalanlara tazminat ödenmelidir. Filistin’e yapılan ambargo en kısa sürede kaldırılmalıdır.


TERÖRİSTLER VE DEVLET ARASINDAKİ ÇİZGİ KALKMIŞTIR


Bugün karanlık bir gün ve teröristler ile devletler arasındaki çizgi ortadan kalkmıştır. Bunu gösterilmesi gerekiyor ve dünya bunu mutlaka göstermelidir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ