Haber 16

Davutoğlu İsrail’i yine uyardı!

BM Güvenlik Konseyi ”Terörizmle Mücadele” konferansı öncesi konuşan Davutoğlu, İsrail’e üstü kapalı uyardı!

Davutoğlu İsrail’i yine uyardı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 27 Eylül 2010
  • Davutoğlu İsrail’i yine uyardı! için yorumlar kapalı
  • 272 KEZ OKUNDU


BM Güvenlik Konseyi ”Terörizmle Mücadele” konulu toplantı öncesi konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze’yi gündeme getirdi Türkiye’nin sivil ölümler karşısında sessiz kalamayacağını söyledi. Davutoğlu, Mavi Marmara konusunda da yine İsrail’e çıkıştı.

Ahmet Davutoğlu, konsey toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Davutoğlu, konuşmasının ilk bölümünde İsrail’in Türk gemisine yönelik saldırısına şu sözlerle değindi:

“Burada sivillerin hayatı söz konusu. Sayın Perez çok tecrübeli bir devlet adamı olarak, mutlaka bunları biliyor. Biz burada bu çerçevede hareket edilmesini bekliyoruz. Yoksa insan hakları konusunda hiç bir sorun yokmuş gibi Türkiye-İsrail ilişkilerinin düzeleceğini beklemek doğru olmaz.”


“GAZZE’YE SALDIRI OLURSA SESİMİZİ YÜKSELTİRİZ”


Süreci Ortadoğu barış sürecinden bağımsız olarak takip ettiklerini belirten Davutoğlu, Gazze konusunda Türkiye’nin izlediği politikayı şöyle anlattı:


“Kendi vatandaşlarımızın hukukları konusunda, Ortadoğu barış sürecinden bağımsız olarak ilkesel olarak takip ettiğimiz bir konu. Tarafsız olmakla kayıtsız olmak aynı değildir. Biz Ortadoğu barış sürecinde şu an bile ne tarafsız, bu anlamda en doğru unsurları dile getirme potensiyeline sahibiz ancak kayıtsız değiliz. Yani Gazze’ye saldırı olduğunda sesimiz yükseltiriz, sivil ölümler olduğu zaman sesimizi yükseltiriz. Bu barışı sağlamak için ses yükseltmedir. Bu herhangi bir ülkeye ya da sürece karşı olduğumuz anlamına gelmez. “

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ