Haber 16

Davutoğlu:’İsrail haberleri yalan’!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Müsteşar Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu’nun İsrailli yetkililerle Cenevre’de yapılan görüşmesiyle ilgili çıkan haberlerin kendilerini şaşırttığını söyledi. Davutoğlu, “haberler spekülatiftir” dedi.

Davutoğlu:’İsrail haberleri yalan’!
  • Dünya / Son Dakika
  • 09 Aralık 2010
  • Davutoğlu:’İsrail haberleri yalan’! için yorumlar kapalı
  • 283 KEZ OKUNDU


“CENEVRE’DE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR AMA BU GÖRÜŞMELERLE İLGİLİ ÇIKAN HABERLER HEPİMİZİ ŞAŞIRTMAKTADIR. ÇÜNKÜ BU HABERLERİN HİÇBİR KARŞILIĞI YOKTUR, TAMAMEN SPEKÜLATİFTİR”


Davutoğlu, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüşmelerinin ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.


Basında yer alan İsrail’in Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenlerin ailelere tazminat vererek, üzüntüsünü belirteceği yönündeki haberlerle ilgili değerlendirmesi sorulan Bakan Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e yangın söndürme uçaklarını göndermesinin ardından ilişkilerde yeni bir döneme girildiğini belirterek, şunları söyledi:


“İsrail ile uzlaşma konusunda yeni bir atmosfer doğmuştur. Ve bu çerçevede Cenevre’de görüşme gerçekleştirilmiştir ama bu görüşmelerle ilgili çıkan haberler hepimizi şaşırtmaktadır. Çünkü bu haberlerin hiçbir karşılığı yoktur, tamamen spekülatiftir. Bu noktada Türkiye’nin talepleri bellidir. Türk tarafı çok açık bir şekilde her düzeyde her toplantıda Sayın Başbakanımız tarafından, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ve bizim tarafımızdan ifade edilmiştir. Bu talepler çerçevesinde tutumumuz tabii ki sürüyor. Bizim bunun dışında varsayımlar üzerine yorum yapmamız doğru değil, hele hele rakam telaffuzları ya da üzüntü gibi tartışmaların doğru olduğu kanaatinde değiliz. Böyle bir rakam telaffuzu veya üzüntü gibi hususlar gündeme gelmemiştir. Bunun bilinmesinde fayda mülahaza ediyoruz. Dolayısıyla bunlar spekülatif haberlerdir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ