Haber 16

Demet Toprak Devlet’e sesleniyor

13 yaşındayken uykudan uyandırılıp amcasının oğluyla zorla yüzük tatılar. Ardından eşinin ölümü ile…

Demet Toprak Devlet’e sesleniyor
  • Gündem / Son Dakika
  • 09 Eylül 2011
  • Demet Toprak Devlet’e sesleniyor için yorumlar kapalı
  • 224 KEZ OKUNDU

13 yaşındayken uykudan uyandırılıp amcasının oğluyla zorla yüzük taktılar. Ardından eşinin ölümü ile onu suçladar ve çocuklarını elinden aldılar.


Türkiye onu hakkında ölüm fermanı çıkartılan ve çocukları ile mücade eden anne olarak tanıdı.



Mücadelesini tüm gücüyle sürdüren ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i koruyucu meleği olarak gören Demet Toprak; ”Eğer ölürsem vasiyetimdir; devlet çocuklarımı o ailenin elinden alsın…”dedi ve ekledi.



Habertürk’ün haberine göre Bitlis’in Adilcevaz İlçesi’nde zorla evlendirildiği amcasının oğlu Metih Toprak’a boşanma davası açması üzerine ölümle tehdit edilen ve 2 çocuğu elinden alınan 27 yaşındaki Demet Toprak başından geçen yaşadıklarını anlattı



UYANDIRIP YÜZÜK TAKTILAR’


Demet yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “13 yaşındaydım. Bir gece uykudan uyandırıp parmağıma nişan yüzüğü taktılar. ‘Amcanın oğlu Metin ile evleneceksin’ dediler. İtiraz edince, ‘kızların kocayı seçmesi diye bir şey yoktur biz istiyoruz o kadar’ dediler. 1 yıl nişanlı kaldık, 14 yaşıma basınca dini nikâh yapıp bir evden çıkardılar, öbür eve götürdüler. Eşimin de evleneceğimizden haberi olmamış. Aileler karar vermiş. O da istememiş ama onu da susturmuşlar.


‘GERDEK GECESİ ÇOK KORKTUM’


Gerdek gecesi çok korktum. Çocuktum daha. Eşim de çok korkmuştu. Evcilik oyunu gibiydi her şey. Onu hiç sevmemiştim. ‘Ağabey’ dediğim kişi eşim olmuştu. Hiçbir şey anlamamıştım. Bizim evde şiddet yoktu, babamdan bir tokat bile yememiştim. Eşim inşaatlarda çalışmak için gurbetteydi. Kayınvalidem sudan sebeplerle dövüyordu beni. Bir bardak kırmak bile dayak nedeniydi. Sobanın külünü karıştırdıkları şişle bile dövdü beni. Kaçıp baba evine sığındım ama gerisingeri yollandım.”


‘KAYINPEDERİM TEKMELEDİ’


Bu son olay onu canından bezdirdi. Eşine “Gidelim buralardan. İstanbul’a taşınalım” dediğinde evde kıyamet koptu. Kayınpederi tekmeledi, eşiyle 3 gün kilitli kaldı. Yemek bile vermediler.


Eşi de şiddet görünce ona hak verdi, İstanbul’a geldiler. İstanbul’da doğan kızları 4 yaşına gelene kadar aralarında sorun yoktu. Ama şiddet görünce evden kaçtı bir gün. O günleri şöyle anlatıyor Demet Toprak: “Oğlum Yusuf dünyaya geldikten sonra her şey değişti. Eşimin ailesi Bitlis’ten arayıp oraya dönmemiz için baskı yapıyordu. Eşim arada kalmıştı. Ben ‘Dönmem’ dedikçe boğazıma bıçak dayıyordu. Bir gün beni itince kolumu cam kesti. Evden kaçtım. Komşular araya girdi, geri döndüm.” Eve döndüğünde kocası boşanmak istediğini söyledi. Ölüm tehdidi altında bir şartı vardı kocasının. Boşanma davasını Demet açacak, çocukların velayetini de babalarına verecekti. Korkusundan kabul etti: “1 Haziran 2011 tarihinde davayı açtığım gün evde çocuklarımla 1 gece kaldım. Onları öptüm kokladım. Ertesi gün evden ayrılıp, İzmir’deki bir arkadaşımın yanına sığındım.”


‘EŞİM ÖLDÜ BENİ SUÇLADILAR’


İzmir’de de rahat yoktu. Toprak o günleri şöyle anlatıyor: “Bir gün telefon açan eşim ‘Ailem seni öldürmemi istiyor ama korkma seni öldürmeyeceğim’ dedi. Aradan bir süre geçti, 13 Haziran’da kocamın inşaattan düşüp öldüğünü öğrendim. Ailesi ölümünden beni sorumlu tuttu. Beni öldüreceklerini söylediler. Kayınpederim çocuklarımı vermedi.”


‘ÖLÜRSEM ÇOCUKLARIMI DEVLET O AİLEDEN ALSIN’


“Kızım benim kaderimi yaşamasın. Çocuklarımın benim şefkatime, sevgime ihtiyaçları var” diyen Demet Toprak’ın son sözleri töreye inat cesaret dolu: “Ölürüm de çocuklarımdan vazgeçmem. Bir cahilin kurşununa kurban olmak istemiyorum. Şu anda 9 yaşında olan kızım benim gibi çocuk doktoru olmak istiyor. Oğlum 5 yaşında. Eğer ölürsem vasiyetimdir; devlet çocuklarımı o ailenin elinden alsın…” Çenesinden yara alan, beline tekme yiyen Demet Toprak’a önceki gün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in araması güç vermiş: “Bakanımız ‘geçmiş olsun bir şeye ihtiyacın var mı’ diye sordu. Çocuklarımı istedim sadece. Gerekeni yapacağını söyledi. Onun sesini duymak bana cesaret verdi. O benim koruyucu meleğim. Onun sayesinde korkum kalmadı.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ