Haber 16

Demirtaş’tan Erdoğan’a Kandil daveti

BDP eski genel başkanı bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş’tan Erdoğan’a ilginç çağrı…

Demirtaş’tan Erdoğan’a Kandil daveti
  • Politika / Son Dakika
  • 25 Mayıs 2011
  • Demirtaş’tan Erdoğan’a Kandil daveti için yorumlar kapalı
  • 280 KEZ OKUNDU

BDP eski genel başkanı bağımsız milletvekili adayı Selahattin Demirtaş’tan Erdoğan’a ilginç çağrı. Başbakan Erdoğan’ın partisine yüklenmesini acizlik olarak nitelendiren Demirtaş, “Eğer gücün varsa, samimiysen, kan dursun istiyorsan Kandil’e git. Bu ülkenin Başbakanısın, bütün bu olup bitenleri çözmek zorundasın” dedi.


Hakkari’de kapalı kepenklerle ilgili ”Hakkari halkı JİTEM’den, kontrgerilladan korkmadı zabıtadan mı korkacak. 50 cenaze gönderdiğiniz Hakkari nasıl karşılayabilirdi sizi” diye soran Demirtaş, “Silivri-Kandil ittifakı” iddialarına da, “Biz cellatlarımızla işbirliği yapmayız” diye tepki gösterdi.


BDP Diyarbakır İl Örgütünün yemeğinde konuşan Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ın partisine yüklenmesini eleştirdi ve şunları söyledi:


“Son 4-5 yıldır ekiyordunuz, şimdi o ekinler büyüdü, onları biçiyorsunuz. Ne bekliyordunuz? Örneğin Hakkari’den ne bekliyordunuz Sayın Başbakan? Açıkça buradan sormak istiyorum. 2009’da gidip ‘Ya tek dili, ya tek milleti kabul edersiniz, yada çeker gidersiniz’ dediğiniz Hakkarililer, sizi davul zurnayla mı karşılamalıydı? Sadece son 1 yıl içerisinde 500 kişiyi tutukladığınız Hakkari sizi nasıl karşılayabilirdi? Son 4 yılda 50 cenaze gönderdiğiniz Hakkari nasıl karşılayabilirdi? Şırnak, Batman, Van, sizi nasıl karşılayabilirdi?”


ZABITADAN MI KORKACAK


Başbakan Erdoğan’ın Hakkari mitinginde esnafın kepenk kapatmasına ilişkin yapılan açıklamalara da dikkat çeken Demirtaş şöyle devam etti:
“Tehditle, şantajla, korkuyla kepenkler kapattırılıyormuş. Bir tekini ispatlayın özür dileriz dedik. İnsanlar sokağa çıkmıyorsa, kepenklerini kapatıyorsa, sizin sesinizi duymamak, yüzünüzü görmemek içindir. Fakat bundan da mesaj almıyorsunuz. Hala bunu da anlamamış olacaksınız ki, halen bu halkı korkaklıkla, zabıtadan korkmakla itham ediyorsunuz. Sizin ‘Zabıtadan korkuyor, zabıtanın cezasından korkuyor’ dediğiniz bu halk İsmet İnönü’nün zulmünden korkmadı, Menderes’in zulmünden korkmadı, Kenan Evren’in işkencelerinden, cinayetlerinden korkmadı. Çiller-Doğan Güreş ekibinin yargısız infazlarından, faili meçhullerinden korkmadı. Bugüne kadar binlerce infaz gerçekleştirdiniz teslim olmadı. JİTEM’inden, kontrgerillasından, Ergenekon’undan korkmadı. Senden de korkmadı, zabıtadan neden korksun? Hakkari’de kahrolacağınıza, Hakkari’den mesaj alarak ıslah olun” dedi.


İRADEN VARSA KANDİL’E GİT


Demirtaş Başbakan Erdoğan’ın Hakkari mitinginde analara seslenerek çocuklarınızı dağdan indirin çağrısına da yanıt verdi. Demirtaş şöyle konuştu:


“Habur’dan coşkuyla getirince kabul ediyor musun? Hayır. Uludere kırsalında parçalanmış çocuklarını getirince kabul ediyor musun? Onu da kabul etmiyorsun. Bu analar çocuklarını nasıl getirecek. Eğer gücün varsa, eğer samimiysen, eğer gerçekten kan dursun istiyorsan, anaları gönderme kendin git Kandil’e. İraden varsa kendin git Kandil’e. Bu ülkenin Başbakan’ısın, bütün bu olup bitenleri çözmek zorundasın. Anaları gönderme Kandile Sayın Başbakan. Gücün yetiyorsa sen git o çocukları indir. Topu başka yere atmaya gerek yok. 30 yıldır denediğiniz yöntemlerde ısrar etmek sadece sizi bitirir. Kürt sorununu bitirmez. Çözümsüzlükte ısrar eden liderleri, Başbakanları bitirir, başka kimseyi bitirmez.”


CELADIMIZLA İTTİFAK YAPMAYIZ


Başbakan Erdoğan’ın “Silivri, Kandil, BDP ittifakı” sözlerine de cevap veren Demirtaş, “Eğer ortada bir ittifak varsa O da Obama-Erdoğan ittifakıdır. Silivri kadar taş düşsün başınıza sizin de Silivri’dekilerinin de. Kimse bizi celladımızla ittifakla suçlayamaz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ