Haber 16

Depremde kaç kişinin hayatı kurtuldu?

Erciş’de depremin ardından yürütülen kurtarma çalışmalarında sevindirici haberler gelmeye devam ediyor…

Depremde kaç kişinin hayatı kurtuldu?
  • Gündem / Son Dakika
  • 25 Ekim 2011
  • Depremde kaç kişinin hayatı kurtuldu? için yorumlar kapalı
  • 235 KEZ OKUNDU

Erciş’de depremin ardından yürütülen kurtarma çalışmalarında sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Erciş’de, 35 saat sonra enkaz altından hamile kadın ve iki çocuğu çıkarılıp, hastaneye götürüldü.


Arama çalışmalarına gece gündüz demeden devam eden ekipler, gecenin ilerleyen saatlerinde 4 hayatı birden kurtardı. Ekipler, Tedaş Lojmanlarının enkazında yaptığı arama kurtarma faaliyetlerinde depremden 35 saat sonra hamile olan anne Derya Coşkun, kızı Elif ve oğlu Özer Coşkun’u enkaz altından çıkardılar. Anne ve çocukları sahra hastanesine götürülüp tedaviye alındı. Arama kurtarma ekiplerinin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.


32 SAAT SONRA GELEN MUCİZE


Van’daki büyük depremde mucizeler yaşanmaya devam ediyor. Erciş kent merkezinde Camikebir Mahallesi’ndeki Lokaller mevkiinde Mesut Ozan Yılmaz ve Abdullah Pinti depremden 32 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı.


Van depreminin bilonçosu her geçen saat ağırlaşırken, sevindirici haberler de gelmeye devam ediyor. Bunlardan biri de Erciş’te yaşandı ve depremden yaklaşık 28 saat sonra, çöken bir binanın enkazından bir genç yaralı olarak kurtarıldı.


Erciş’te kahvehanenin de bulunduğu bir bina enkazında arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler, enkaz altında 25 yaşlarındaki İsmail Tuna’ya ulaştı. Yaralı olarak enkazdan çıkarılan Tuna, ambulansla hastaneye kaldırıldı.


İsmail Tuna’dan yaklaşık 1 saat önce yine Erciş’te, Emrullah Toprak isimli genç enkazdan sağ olarak çıkartılmıştı.


Depremin bilançosuyla ilgili son açıklama da, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Bülent Arınç’tan gelmişti: 279 ölü, 1300 yaralı…


BİR MUCİZEDE 32 SAATİN ARDINDAN GELDİ


Depremin son mucizesi ise 32 saat sonra geldi. Depreme yakalandığı kahvahanede okey masasının altına girerek kurtulan iki genç, akşam saatlerinde kurtarıldı. Her ikisinin de sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.


Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Erciş’te yıkılan binanın enkazından çıkarılan Hanife Kaya’nın 1999 Marmara depreminde de Adapazarı’nda göçük altından kurtarıldığı ortaya çıktı.


Erciş İlçesinde görev yapan Felsefe Öğretmeni Hanife Kaya, çöken 6 katlı binanın enkazında kaldı. Arama Kurtarma ekiplerince depremden 25 saat sonra kurtarılarak askeri helikopter ile Erzurum’a getirilen Hanife Kaya Aziziye Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. İkinci kez yaşadığı depremde enkazdan kurtarılan Hanife öğretmen yaşadığı şoku henüz üzerinden atamadı.


İmam Hatip Lisesi Felsefe Öğretmeni Hanife Kaya enkazdan çıkarıldıktan hemen sonra Sahra Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada yapılan tedavinin ardından askeri helikopterle Erzurum’a sevk edilen Hanife Kaya tedavi altına alındı. Hanife öğretmenin eşi Yasin Kaya, bir an olsun bile eşinin yanından ayrılmadı. Kaya, “Depremi duyar duymaz enkaz bölgesine gittim. Allah’a şükürler olsun eşim enkazdan sağ olarak çıkarıldı” dedi.


32 SAAT SONRA KURTULDU KURTARMA EKİBİNE YEMEK SÖZÜ VERDİ



SIMENS şirketinin kurtarma ekibi, Vanyolu Caddesi üzerindeki tamamen çöken altı katlı binanın en altındaki otoparkta araçlarla moloz yığınları arasında sıkışıp kalan 24 yaşındaki Murat Sağlam isimli gencin yaşadığını tespit edince hemen çalışma başlattı.


Depremi gerçekleşmesinden beri enkazın başında oğullarının kurtarılmasını bekleyen Sağlam ailesi, sevinç içinde gözyaşları döktü. Murat Sağlam’ın 60 yaşındaki annesi Hanımnaz Sağlam, “Allah oğlumu bize bağışladı. Saatlerdir bekliyorduk. Şükür kurtuldu. Kurtarma ekiplerinden Allah razı olsun” diyerek sevincini ailesiyle paylaştı.


ENKAZDA EKİBE YEMEK SÖZÜ VERDİ


Yaklaşık 13 saat süren titiz çalışmanın ardından Sağlam’ı enkazdan sağ çıkaran kurtarma ekipleri de kendilerini alkışladı.


Sağ olduğunu bağırarak bildiren Sağlam’ın deprem esnasında otoparkta olduğu ve araçlarla yıkılan duvarların arasında kaldığı bilgisini veren ekipler, genç depremzedeyi uyanık tutmak için devamlı iletişim halinde oldu. Bir görevli, Murat’ın enkaz altındayken kendisini çıkarırlarsa kurtarma ekibine yemek sözü verdiğini belirterek, sedye ile ambulansa taşınan genç adama, “Yemek bizi kesmez, inek kesmen lazım” diye şaka yapması dikkat çekti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ