Haber 16

Derbi öncesi BJK’de ŞOK gelişme!

Ligde şampiyonluk trenini kaçıran Beşiktaş, zirve adayı Trabzon’u ağırlıyor. Bordo-Mavililer, İnönü deplasmanından 3 puanla ayrılarak zirve yarışını devam ettirmek istiyor. Kartal’ın hesapları ise zirveye yaklaşmak.

Derbi öncesi BJK’de ŞOK gelişme!
  • Son Dakika / Spor
  • 06 Mart 2011
  • Derbi öncesi BJK’de ŞOK gelişme! için yorumlar kapalı
  • 261 KEZ OKUNDU


QUARESMA MAÇ KADROSUNDAN ÇIKARTILDI!

Beşiktaş’ın yıldız futbolcu Ricardo Quaresma, Spor Toto Süper Lig’de bu akşam Trabzonspor ile yapılacak maçın kadrosundan çıkartıldı.


Siyah-beyazlı takımın sabah saatlerinde BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yaptığı antrenmanda, arka adalesinde sertleşme olan Portekizli futbolcunun, tedbir amaçlı olarak Trabzonspor maçının kadrosundan çıkartıldığı bildirildi.

24. hafta çok önemli bir maça sahne oluyor. Bir tarafta devre arası yaptığı flaş transferlere rağmen hayalkırıklığı yaratan Beşiktaş, diğer tarafta  şampiyonluğa iyice kilitlenen Trabzonspor…

İkinci yarıda aldığı başarısız sonuçların ardından hedeflerinden uzaklaşan Beşiktaş Trabzonspor’u yenerek taraftarını sevindirmek amacında.

Trabzonspor ise rakibi karşısında galip gelerek Fenerbahçe ve Bursaspor ile girdiği nefes kesen zirve yarışında geri düşmek istemiyor.

EZELİ REKABETTE 109. RANDEVU

Beşiktaş ile Trabzonspor, Fiyapı İnönü Stadı’nda yapacakları lig maçıyla birlikte 109. kez karşı karşıya gelecek.

11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor’un 2-0 galibiyetiyle başlayan 38 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 108 karşılaşmanın 45’ini Beşiktaş, 39’unu Trabzonspor kazanırken, 24 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların toplam 146 golüne, bordo-mavililer 118 golle karşılık verdi.

İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon’da yapılan lig maçını Trabzonspor 1-0 kazanırken, Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nda aynı grupta yer aldığı rakibini İstanbul’da 2-1 yendi.

İLK KEZ TRABZON ÖNDE

Beşiktaş, 2004-05 sezonundan beri ilk kez 23. haftayı Trabzonspor’un gerisinde geçti. Bordo-mavililer 51 puan ve averajla Fenerbahçe‘nin ardından 2. sırada yer alırken, Kartal 35 puanla 6. sırada tamamladı.

2004-05 sezonunda 23. haftada Trabzonspor 52 puanla 3., siyahbeyazlı takım ise 42 puanla 4. sıradaydı.

DEVLERİN LİGDEKİ GALİBİYETLERİ EŞİT

Türk futbolunun iki lokomotif kulübü Beşiktaş ile Trabzonspor bugün 74’üncü lig maçına çıkıyor.

Geri kalan 73 karşılaşmada iki takım da sahadan 28’er kez galibiyet sevinci ile ayrılırken, 17 mücadele ise eşitlikle sonuçlandı. Devler arasındaki rekabetteki gol sayısında ise Beşiktaş’ın üstünlüğü göze çarpıyor. Trabzonspor ağlarını 102 kez sarsan Kartal, kalesinde ise 80 gol gördü.

BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR

STAT: Fi-Yapı İnönü
SAAT: 19:00
HAKEM: Tolga Özkalfa
YAYIN: Lig TV

BEŞİKTAŞ: Cenk, Ekrem, İbrahim Toraman, Sivok, İsmail, Ernst, Necip, Guti, Simao, Bobo, Almeida
TEKNİK DİREKTÖR: Bernd Schuster

TRABZONSPOR: Onur, Serkan, Giray, Glowacki, Piotr, Selçuk, Ceyhun, Colman, Jaja, Burak, Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ