Haber 16

Dinler arası diyalog çıkarması

ABD Dışişleri Bakanlığının Müslüman Toplumlar Özel Temsilcisi Farah Pandith ve Yahudi Düşmanlığıyla Mücadele Özel Temsilcisi Hannah Rosenthal, dinler arası diyalog ve hoşgörü görüşmeleri için Türkiye’ye geliyor…

Dinler arası diyalog çıkarması
  • Dünya / Son Dakika
  • 10 Mart 2011
  • Dinler arası diyalog çıkarması için yorumlar kapalı
  • 305 KEZ OKUNDU

ABD Dışişleri Bakanlığının Müslüman Toplumlar Özel Temsilcisi Farah Pandith ve Yahudi Düşmanlığıyla Mücadele Özel Temsilcisi Hannah Rosenthal, 10-17 Mart 2011 tarihlerinde Türkiye, Azerbaycan ve İspanya’yı ziyaret edecek.


ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Pandith ve Rosenthal, Türkiye’deki temasları çerçevesinde hükümet yetkilileri, gençler ve toplum liderleriyle dinlerarası diyalog ve hoşgörü konusunda görüşmelerde bulunacak.


Özel temsilciler, Azerbaycan ve İspanya’yı ziyaretlerinde de, nefret ve bağnazlığı sona erdirmeye odaklanan “Nefrete Karşı 2011 Saat” adlı kampanyanın tanıtımını yapacak, sivil toplum grupları, gençlik liderleri ve dinlerararası kuruluşlarla biraraya gelecek. Pandith ve Rosenthal bu iki ülkede ayrıca, farklı dinlere mensup kişiler arasında saygıyı, dini ve kültürel çoğulculuğu gösteren, tarihi öneme sahip mekanları ziyaret edecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ