Haber 16

Dizi gen tr

Dizi gen tr ‘Yayındaki dizilerde oynayan toplam 846 oyuncunun yalnızca 8’i sigortalanıyor’

Dizi gen tr
  • Diziler / Son Dakika
  • 05 Eylül 2012
  • Dizi gen tr için yorumlar kapalı
  • 280 KEZ OKUNDU

Dizi gen tr Oyuncular Sendikası Başkanı Mehmet Ali Alabora, yayındaki dizilerde rol alan 846 oyuncunun sadece 8’inin yapımcılar tarafından sigortalandığını söylüyor.


Dizi gen tr Televizyon kanallarının yeni sezonu başlıyor… “Muhteşem Yüzyıl”, “Öyle Bir Geçer Zaman ki”, “Kuzey Güney” gibi pek çok popüler dizide “kahraman” karakterleri canlandıran oyuncular, yine ekranlardan bizlere hayatı, cesareti, mertliği anlatacak.


Dizi gen tr Cumhuriyet’ten Ceren Çıplak’ın haberine göre dizilerde kahramanlık yapan oyuncular, gerçek hayatta sosyal haklarını savunurken pek o kadar da “kahraman” olamıyor.


Dizi gen tr Oyunculuk mesleğinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla geçen yıl kurulan ve bugün üye sayısı bine ulaşan Oyuncular Sendikası Başkanı Mehmet Ali Alobara yayındaki dizilerde oynayan toplam 846 oyuncunun 8’inin yapımcı tarafından sigortalı olduğunu yani işçi işveren ilişkisi içinde olduğunu söylüyor.


Dizi gen tr Yapımcıyla oyuncu arasındaki ilişkinin işveren-işçi ilişkisi biçiminde olması adına da mücadele veren Alabora’yla hem oyuncu haklarını hem de sendikayı konuştuk.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ