Haber 16

Dudak Çatlamasına Çözümler Nelerdir ?

Dudaklarımız kuru havalarda, susuz kalmaktan, dudakları ısırmaktan ve B12 vitamininin eksikliği gibi durumlarda dudaklarda çatlamalar meydana gelebilir. Bazı özel durumlarda grip, alerji ya da kullanılan bir ilacın yan etkisiyle de dudaklarda çatlama gerçekleşebilir.

Dudak Çatlamasına Çözümler Nelerdir ?
  • Sağlık / Son Dakika
  • 21 Ekim 2015
  • Dudak Çatlamasına Çözümler Nelerdir ? için yorumlar kapalı
  • 320 KEZ OKUNDU

Dudak çatlamasına karşı bitkisel yöntemler başında bal kullanımı yaygındır. Dudak çatlağı olan dudaklarınıza biraz bal sürün ve ardından kımıldamadan üst kısmına da vazelin sürün. 15 dakika kadar dudaklarınızı sabit tutun. Ilık su ile parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak temizleyin ve bunu 2-3 gün tekrarlayın. Ayrıca Hindistan cevizi yağı da bir mucize gibidir. Özellikle kuru ve soğuk kış günlerinde dudaklara 2-3 kez uygulanması dudakların yumuşamasını sağlar ve zamanla dudak çatlakları geçirir.
Dudak çatlaması için ne yapılır?

Dudak çatlaklarını önleyici bitkisel çözümler arasında olan bir diğer bitki ise salatalıktır. Kabuklarını soyduğunuz bir dilim salatalığı dudaklarınıza sürdüğünüzde yumuşamanın gerçekleştiğini göreceksiniz. Bu uygulamayı 3 gün üst üste düzenli olarak yaparsanız kısa bir süre içinde dudaklarınız iyileşecek ve yumuşayacaktır. Ayrıca zeytinyağı da dudakları yumuşatmakta çok etkilidir. Zeytin yağını herhangi bir şey eklemeden tek başına dudaklarınıza sürerek nemlendirici niyetine kullanabilirsiniz. Özellikle gece yatmadan önce süreceğiniz bir damla zeytinyağı dudağınızı yumuşatacak ve tazeleyecektir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ