Haber 16

E Vitamini Gözlerinize İyi Geliyor

Gözlerinizi seviyorsanız E vitamini tüketmeye özen göstermelisiniz. E vitamini yönünden zengin olan ıspanak, brokoli, kuru yemiş gibi besinler katarakt oluşumunu azaltıyor.

E Vitamini Gözlerinize İyi Geliyor
  • Sağlık / Son Dakika
  • 09 Mart 2016
  • E Vitamini Gözlerinize İyi Geliyor için yorumlar kapalı
  • 321 KEZ OKUNDU

Çinli bilim adamları yaptıkları araştırmalarda E vitamininin göz sağlığına iyi geldiğini ortaya çıkardı. E vitamini yönünden zengin olan besinlerin tüketilmesini öneren bilim adamlarının araştırması, E vitamini bakımında zengin yiyecekler tüketenlerde yaşa bağlı katarakt riskinin yüzde 27’ye kadar azalabileceğini ortaya koydu. Araştırmaya imza atanlardan Dr. Yüfey Cang, yaşa bağlı kataraktın günlük alınan E vitaminin 7 miligram artırılmasının koruyucu etki sağladığı sonucuna vardıklarını vurguladı. Araştırmanın sonuçları “Public Health Nutrition” dergisinde yayımlandı. E vitamini soya fasulyesi, kabuklu yemişler, kuru fasulye, tohumlar, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, avokado ile ayçiçek ve mısır yağı gibi besinlerde bulunuyor. Katarakt, gözün içindeki doğal merceğin saydamlığını kaybetmesi ve görmenin azalması ile sonuçlanan bir göz rahatsızlığı. Yüzde 90 ilerleyen yaşta ortaya çıkan hastalık dünyada tedavi edilebilen körlük nedenlerinin başında geliyor.
E vitamini yönünden zengin olan ıspanağın faydaları,
Vücudun dayanıklılığını arttırır ve vücuda kuvvet verir. Yorgunluğu giderir. Zihni kuvvetlendirir. Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir. Ispanak, kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır. Yüksek tansiyona, felce ve özellikle yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarına iyi gelir. Hamilelere ve doğacak çocuğa güç verir. Sinirleri yatıştırır ve sakinlik verir. Sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürücüdür. Hemoroite (Basur) iyi gelir. Yara ve yanıkların iyileşmelerini hızlandırır. Kemikleri ve dişleri güçlendirir. Diş çürümelerini önler. Kolesterolü düşürür. Şeker hastalarına yararlıdır.
E vitamini yönünden zengin olan soya fasulyesinin faydaları,
Yüksek Kolesterol: Soya fasulyesinin yüksek kolesterol üzerindeki etkisi konusunda yapılan araştırmaların çoğu soyada bulunan proteinin LDL kolesterolü ve total kolesterolü düşürdüğü yönünde sonuçlara sahip. Bu araştırmalarda menopoz öncesi ve menopoz sonrası dönemdeki kadınlarda ve aynı yaş gurubundaki erkeklerde soyanın yüksek kolesterolü belirgin oranlarda düşürdüğü tespit edilmiş.
Kanser: Soya fasulyesinin kanseri önlemedeki etkisi hakkında yapılan araştırmalar daha çok ilerleyen yaşlarda erkeklerde sık görülen bir kanser türü olan prostat kanseri üzerine yoğunlaşmış durumda .Bu araştırmalar, düzenli olarak soya fasulyesi ve soyadan üretilen gıda ürünlerinin tüketiminin prostat kanseri riskini düşürdüğünü ortaya koyuyor. – See more at:
Kemik Sağlığı: Soya fasulyesi kemiklerin gelişimi ve korunması için önemli olan kalsiyum bakımından zengindir. Buna ek olarak kemik yapısının korunmasında kullanılan magnezyum minerali de içerir.
Soya fasulyesi ve diğer soya ürünlerinin yoğun olarak tüketildiği ülkelerin istatistiklerine bakıldığında osteoporoz ve diğer kemik sorunlarının daha az olduğu görülebilir
Menopoz: Soya fasulyesi ve diğer soya ürünlerinin yoğun olarak tüketildiği Japonya’da yapılan araştırmalar bu ülkede menopoza bağlı “ter basması” ve diğer belirtilerin Kuzey Amerika kıtasına oranla %30 daha az yaşandığını ortaya koyuyor.
Kabuklu yemişlerin faydaları,
Başta kalp hastalıkları olmak üzere daha birçok sağlık probleminin görülmesine engel olan kuruyemişler, yine yapılan araştırmalara göre yaşam tarzını sağlıklı beslenme üzerine kurmayanların düzenli kuruyemiş tüketimi ile hastalıklara yakalanma riskini %40 oranında düşürebileceği ortaya çıktı.
Badem
Kuru ciltleri nemlendirir.
Bedensel ve ruhsal yorgunluğu giderir.
Karaciğer, böbrek ve baş ağrısına iyi gelir.
Kabızlığı önler.
Mesane ve böbrek iltihaplarını giderir.
Kulak ağrısını geçirir.
böbrek ve mesane taşlarını düşürür.
Fıstık
Vücut gelişimine katkıda bulunur.
Bedensel ve zihinsel gücü arttırır.
Safra kesesi ve böbrek ağrılarına iyi gelir.
Göğsü yumuşatır.
Öksürüğe iyi gelir.
Çam fıstığı
Bronşite iyi gelir.
Kalp hastalıklarına yararlıdır.
Ruhsal problemlere iyi gelir.
Verem ve akciğer hastalıklarını çabuk iyileştirir.
Ruhsal çöküntüyü giderir.
Ceviz
Zeka gelişimini sağlar.
Kanı temizler ve kansızlığı giderir.
İshale iyi gelir.
Dizanteriyi keser.
Verem hastalığını tedavi eder.
Şeker hastalığına iyi gelir.
Kadınlarda beyaz akıntıyı keser.
Cilt çatlaklarına iyi gelir.
Fındık
Kalp krizine yakalanmayı önler.
Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
vücuda güç ve enerji katar.
Cildin güzelleşmesini sağlar.
Kum ve taş düşürmeye yardımcıdır.
Öksürüğü keser.
Varis sorununa iyi gelir.
Böbrek ağrılarını dindirir.
Bağırsak solucanlarını düşürür.
Sara hastalıklarına iyi gelir.
Kabak çekirdeği
Tam bir kurt dökme ilacıdır.
Tenya solucanlarına iyi gelir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ