Haber 16

El Clasico, Barcelona 5 Real Madrid 0

Yıldızların sahne alacağı El Clasico’da Messi’li Barcelona, Ronaldo’lu Real Madrid’i konuk ediyor.

El Clasico, Barcelona 5 Real Madrid 0
  • Son Dakika / Spor
  • 29 Kasım 2010
  • El Clasico, Barcelona 5 Real Madrid 0 için yorumlar kapalı
  • 340 KEZ OKUNDU

Tüm dünyada sonucu merakla beklediği El Clasico’da Barcelona kendi sahasında Real Madrid’i 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

La Liga’da 13. haftanın kapanış maçında tüm dünyanın merakla beklediği karşılaşmada Barcelona ile Real Madrid karşı karşıya geldi. Nou Camp’ta oynanan ve El Clasico olarak adlandırılan bu iki İspanyol devinin mücadelesinde gülen taraf 5-0 gibi farklı bir skorla Barcelona oldu.

Barcelona’ya galibiyeti getiren golleri 10. dakikada Xavi, 17. dakikada Pedro, 55 ve 58. dakikada David Villa, 90+2 dakikada Jeffren kaydetti.

Bu galibiyetle Barcelona hem ezeli rakibi Real Madrid’i önemli bir mağlubiyet tattırdı, hem de geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi Yari Finali’nde Jose Mourinho’nun Inter ile tur atladıktan sonra yapmış olduğu hareketlerin intikamını almış oldu. Portekizli çalıştırıcı ayrıca bu sonuçla teknik adamlık kariyerinde ilk kez dört farklı mağlup olarak kötü bir gece yaşadı. Bu arada Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil de El Clasico’da oynayan ilk Türk futbolcu oldu.


Nou Camp’taki 4-0’lık sonucun ardından Barcelona puanını 34’e yükseltirken; Real Madrid 32 puanda kaldı ve La Liga’nın lideri Barcelona oldu.


La Liga’da bir sonraki hafta Barcelona, Osasuna deplasmanına konuk olurken, Real Madrid evinde Mehmet Topal’ın formasını giydiği Valencia’yı ağırlayacak.

ORTALIK GERİLDİ!
Karşılaşmanın 32. dakikasında Cristiano Ronaldo taç atışını kullanmak için çizgiye geldi. Ronaldo’dan önce Barcelona Teknik Direktörü Josep Guardiola topu eline aldı. Ronaldo topu Guardiola’nın elinden almak isterken başarılı çalıştırıcı meşin yuvarlağı yere bıraktı. Sonrasında Ronaldo’nun Guardiola’yı itmesi ortalığı karıştırdı. Kalesinden gelen Victor Valdes ise Ronaldo arasında yaşanan gerginlik, iki takım futbolcuları tarafından bastırılırken, orta hakem Eduardo Gonzalez bu futbolcuları sarı kartla cezalandırdı.

JEFFREN’İN GOLÜNDEN SONRA ORTALIK YİNE KARIŞTI



Karşılaşmanın geri kalan bölümünde başka gol olmayıncak derken oyuna sonradan giren Jeffren, kendisi gibi ikinci yarı oyunda dahil olan Krkic’in pasında topu ağlara göndererek farkı beşe çıkardı.


Bu golden bir dakika sonra Sergio Ramos, Messi’ye arkadan tekme attı sonrasında ise Puyol’a vurarak direk kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.


Karşılşmanın son düdüğü çaldığında ise Barcelona beş farkla hem ezeli rakibine ağır bir mağlubiyet yaşattı, hem de liderlik koltuğuan yükseldi.

MAÇTAN DAKİKALAR

10. dakika:
Barcelona maçta liderliği ele geçirdi. Gölü atan oyuncu Xavi
. 1 – 0

18. dakika:
Barcelona ikinci golü Pedro ile buldu.
2-0

33. dakika:
Maçta üst üste sarı kartlar çıkıyor. Sarı kart gören oyuncular; Victor Valdes, Ronaldo, David Villa.

55. dakika: David Villa takımını rahatlatan  golün atan oyuncu. Barselona şehrinde şimdi skor
3 – 0

60. dakika:
Goooll! Barcelona takımı şimdi 4 – 0 galip durumda. Golü atan oyuncu; David Villa

90. dakika: Farkı açan gol geldi. 5 – 0 Golü atan oyuncu Jeffren

Ortalık fena karıştı, 9 kart sonrası ilk kırmızı kart çıktığı görüldü.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ