Haber 16

En kültürlü taksici anılarını yazıyor

Dünyada yayın yapan birçok TV kanalı ve magazin dergisinin dünyanın en iyi ve en kültürlü taksicisi olarak duyurduğu Erzincanlı İhsan Aknur, anılarını yazmaya karar verdi.

En kültürlü taksici anılarını yazıyor
  • İslam / Son Dakika
  • 23 Şubat 2011
  • En kültürlü taksici anılarını yazıyor için yorumlar kapalı
  • 326 KEZ OKUNDU

İstanbul’da taksi şoförlüğü yapan Erzincanlı İhsan Aknur, 2000 yılında açtığı İngilizce web sitesiyle dünya basınına konu oldu. Dünyada yayın yapan birçok TV kanalı ve magazin dergisi onu dünyanın en iyi ve en kültürlü taksicisi olarak duyurdu.


DÜNYANIN EN BÜYÜK KANALLARINA HABER OLDU


İstanbul’a gelen turistlerin favorisi olan İhsan Aknur, çalışmalarıyla National Geographic, Lonely Planet, Discovery Channel, Travel Channel, ABC TV, One TV gibi bir çok dünya kanalına haber konusu oldu. 2000 yılında kurduğu www.besttaxidriver.com adlı ingilizce sitesiyle dünya medyasının ilgisini çeken İhsan Aknur, düzgün ingilizcesi ve kültürel birikimiyle dünyanın en tanınmış taksicisi oldu.


“İNGİLİZCEYİ SULTANAHMET MEKTEBİNDE ÖĞRENDİM”


on5yirmi5.com’a konuşan taksici İhsan Aknur, ingilizcesi Sultanahmet’te çalışırken öğrendiğini söylüyor. Kendisini “alaylı” olarak tanımlayan Aknur, “Ortaokulu bile okuyamayan birisi olarak, bir insanın istediği zaman neleri başarabileceğinin en bariz örneğiyim” diyor.


BİZANS VE OSMANLI TARİHİNİ O’NA SORUN


Durakta geçirdiği boş zamanlarında sürekli Bizans ve Osmanlı tarihiyle ilgili kitaplar okuduğunu anlatan İhsan Aknur, “Bizans ve Osmanlı tarihiyle ilgili hocalarla yarışacak kadar bilgi sahibiyim. Üstelik tarih kitaplarında okuduğum bilgileri gezerek görerek de pekiştiriyorum” diyor.


TÜRKİYE’YE GELEN ÜNLÜLERİ O GEZDİRİYOR


Türkiye’den çok yabancı ülkelerde tanınan ve şöhret haline gelen Taksici İhsan, yurtdışından gelen ünlüleri de kendisinin gezdirdiğini söylüyor. Avusturya’nın en ünlü ressamı Hermann Nich, Spider Man filminin dublörü, No Reservation programının yapımcısı Anthony Borden devamlı müşterilerinden.


MÜŞTERİLERİNİ ANI KİTABIYLA UĞURLUYOR


İstanbul’da gezdirdiği müşterileri için anı kitapları hazırladığını da anlatan taksici İhsan Aknur, 1985 yılından beri müşterileri için anı kitabı oluşturduğunu söylüyor. Müşterilerine gezdirdiği yerlerle ilgili duygularını kaleme aldıran Aknur, bu yazıları fotoğraflar eşliğinde anı kitabına dönüştürüyor. Arabasında profesyonel fotoğraf makinası bulunduran taksici, müşterilerinin fotoğraflarından oluşturduğu anı kitabının bir kopyasını da kendi arşivi için saklıyor.


“BU İŞİ PARA İÇİN YAPMIYORUM”


Kendi ifadesiyle karınca kararınca Türkiye’nin tanınmasına katkı sağlamaya çalıştığını dile getiren taksici İhsan Aknur, “Ben bu işi sadece para kazanmak için yapmıyorum. Kendi imkanlarım ölçüsünde ülkemin tanıtımına katkı sağlıyorum. Bu arada da hem yabancı dil bilgimi geliştiriyorum hem de yeni yeni insanlarla tanışıp dost olma fırsatı yakalıyorum.” diyor.



 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ