Haber 16

En Son Hava Tahmin Raporu/HARİTALI

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri…

En Son Hava Tahmin Raporu/HARİTALI
  • İslam / Son Dakika
  • 07 Ocak 2011
  • En Son Hava Tahmin Raporu/HARİTALI için yorumlar kapalı
  • 316 KEZ OKUNDU

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, Eskişehir dışında İç Anadolu bölge geneli, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Mardin çevreleri, İstanbul‘un kuzey kıyıları, Sakarya ve Kocaeli çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ile Orta Karadeniz’de kuvvetli olmak üzere, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI: İç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu, Güneydoğu Anadolu’da güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİ’DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Doğu Akdeniz (
Adana, Hatay, Osmaniye), Orta Karadeniz kıyıları (Ordu, Giresun) ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Karaman ile Konya’nın doğu kesimleri), Orta Karadeniz’in iç kesimleri (Amasya’nın doğusu ile Tokat) ve Kahramanmaraş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun batısı ile Doğu Anadolu’da sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde sis, Trakya’da ise sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı, kıyı kesimleri az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Antalya’nın doğu ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Doğu Akdeniz’de kuvvetli olacak.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, Eskişehir dışında bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar doğusunda (Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Karaman) kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ve Mardin çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ




İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ