Haber 16

Engelli vatandaşlara kadro açılıyor

Aile ve Sosyal Politakalar Bakanı Fatma Şahin, engellileri kendi içinde kategorilere ayıracağı, yeni…

Engelli vatandaşlara kadro açılıyor
  • Gündem / Son Dakika
  • 16 Aralık 2011
  • Engelli vatandaşlara kadro açılıyor için yorumlar kapalı
  • 228 KEZ OKUNDU

Aile ve Sosyal Politakalar Bakanı Fatma Şahin, engellileri kendi içinde kategorilere ayıracağı, yeni bir sınav sistemin başlangıcının talimatını verdiğini açıkladı:


“Mart ayında bu yeni sınav sistemine göre, herkesin kendi içinde yarışacağı bir sınavı başaracağız. Çıkan sonuca göre de hızlı bir şekilde, şu anda tahmini olarak belirlediğimiz 20 bin kadromuzu hızlı bir şekilde iş sahibi edeceğiz”
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından “Özür Bedendedir, Engel Mekanda Programı” düzenlendi. Programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nezla Tümer ve çok sayıda engelli vatandaş katılarak yemek yedi.


“İNSANI MERKEZE ALDIK”


Bakan Şahin, insan odaklı politika üretmek için yola çıktıklarını ifaderek şunları kaydetti:


“Bu yüzden insanı merkeze aldık. Ekonomimiz insan için, sosyal politikalarımız insan için, devlet kurumlarımız insan için, her şey insan için. Yola çıktığımız gün itibariyle, insanımızın yaşam kalitesini yükseltmek için büyük bir vizyon koyduk, büyük bir hedef koyduk. Azim ve kararlılıkla sorunlarımızı arkada bırakacak şekilde yolumuza devam ettik. Önce demokrasimizdeki engelleri, ekonomideki engelleri, yapısal dönüşümdeki engelleri, şehirleşmedeki engelleri yani engelsizlerin önündeki engeli kaldırma iradesi beyan ettik. Ve bugün hamdolsun bu ülke her yerde her zaman söylediğimiz artık yaptığı çalışmalarıyla insan merkezli politikanın ne demek olduğunu ve engelleri kaldırabilmenin ne demek olduğunu özüyle sözüyle yaşamış, çok net bir başarı hikayesi bırakmıştır.”


BÜTÇEN 1.2 MİLYAR TL’DEN, 12 MİLYAR TL’YE ÇIKTI


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Mart ayında yapılacak sınav sonucunda 20 bin engelliye kadro vereceklerini söyledi.


Türkiye’ye 1990’lı yıllarda gelen yabancıların, “Ne kadar şanslısınız hiç engellinizi göremiyoruz” dediğini bildiren Şahin, 90’lı yılları geçtiğimizi söylerek sözlerine şöyle devam etti: “AK Parti iktidarıyla 2005’te devrim niteliğinde başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa çıkan engelliler yasası bu işin en önemli miladı olmuştur. O yasaya imza atan bir milletvekili olarak bugün bu alanın bakanı olarak ne kadar önemli bir başlangıç yaptığımızın ve sayın başbakanımızın o gün verdiği talimatın ne kadar önemli bir talimat olduğunu görüyoruz.”


Sosyal politikalar ayırdıkları bütçenin 1.2 milyar TL’den, 12 milyar TL’ye çıktığını belirten Bakan Şahin, “Toplamda büyüttüğümüz pastanın içerisinde engellilerimizin engelini kaldırmak için ayırdığımız bütçeyi de ülkemizin toplam büyümesinden en az 3 kat fazla olacak şekilde pozitif ayrımcılığa devam ettik” dedi.


“20 BİN KADROMUZU HIZLI BİR ŞEKİLDE İŞ SAHİBİ EDECEĞİZ”


Bakan Şahin, engelliler konususunda en önemli sıkıntılarından birinin istihdam olduğuna dikkat çekerek, bu konuyla ilgili yönetmelikleri ve mevzuatları değiştirdiklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ömer Dinçer’in Çalışma bakanlığı döneminde çok önemli adımların başladığını vurgulayan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:


“İstihdamla ilgili 2012 eylem planımızı hazırladık. Engellileri kendi içinde kategorilere ayıracağımız, işitme engellinin kendi içinde yarışacağı, görme engellinin kendi içinde yarışacağı, bedensel, zihinsel engelinin kendi içinde yarışacağı yeni bir sınav sistemin başlanğıcının talimatını verdim. Yönetmeliğimizi değiştirdik. Mart ayında bu yeni sınav sistemine göre, herkesin kendi içinde yarışacağı bir sınavı başaracağız. Çıkan sonuca göre de hızlı bir şekilde, şu anda tahmini olarak belirlediğimiz 20 bin kadromuzu hızlı bir şekilde iş sahibi edeceğiz. Bu hedefi koyduk, Allah’ın izniyle bunu birlikte başaracağız.”


“İSTANBUL’DA CİDDİ MESAFELER ALINDI”


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyada çok ciddi değişimler yaşandığını, herkesin bu değişikliklere tanıklık ettiğini belirtterek, Türkiye’nin gelişmesi ve İstanbul’un parlayan yıldız olmasının, bu değişimi yakınen takip edilmesinin bir yansıması olduğunu vurguladı. Topbaş, “Hep beraber bu geminin içinde yolculuk yapıyoruz. Onun için her nefes alan canlının haklarını korumak zorundayız. Bu hakların bir yaşam hakkından, bir kent hakkına ve yurttaşlık hakkına kadar korunması gerekiyor” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ