Haber 16

Erdoğan açıkladı ‘Bedelli askerlik YOK’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore gezisi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan açıkladı ‘Bedelli askerlik YOK’
  • Gündem / Son Dakika
  • 10 Kasım 2010
  • Erdoğan açıkladı ‘Bedelli askerlik YOK’ için yorumlar kapalı
  • 245 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi dolayısıyla Güney Kore’ye yapacağı seyahat öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan 3 önemli konuda bakın hangi açıklamaları yaptı.

BEDELLİ YOK

Bedelli askerlikle ilgili sorulara açıklık getiren Başbakan Erdoğan, “Bedelli askerlik ile dövizle askerlik kavramlarını karıştıranlar var. Dövizle askerlik şuan zaten var. Bu yurtdışında sigortalı bir şekilde çalışan vatandaşlarımızın karşılığını vererek 21 gün şeklinde yaptığı askerliktir. Diğer bedelli olarak zikredilen askerlik tipi ise yurtiçine dönük bir askerliktir. Bu anlamda bir çalışma yok. Kimse beklemesin” dedi.

Sözleşmeli askerlikle ilgili de bazı açıklamalar yapan Erdoğan, çalışmaların sürdüğünü söylerken, “Sözleşmeli askerlik basına yansıdığı şekilde ilgili arkadaşlar çalışmalarını tamamladıktan sonra hayata geçecektir.” dedi.

OBAMA İLE GÖRÜŞECEK

ABD Başkanı Obama ile görüşüp görüşmeyeceği ile ilgili soruya da yanıt veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sayın Obama ile bir görüşme yapacağız. Fakat bunun yer ve zamanı henüz tayin edilmiş değildir” dedi.

KARİKATÜR KRİZİNE İMALI YANIT

Erdoğan, Sabah çizeri Salih Memecan’ın geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dansöz kıyafeti ile çizmesi hakkındaki görüşlerini soran basın mensubuna imalı bir cevap verdi. Bunun karikatüristlere sorulması gerektiğini bildiren Erdoğan, “Başbakanı kedi köpek kılığında çizerlerken hiçbirinizin sesi çıkmıyordu. Hepsini şirin hayvan yapmıştınız. Şimdi bunu bana soruyorsunuz. Bunu karikatüristlere sorun. Çünkü ben karikatüristlerin çalışma ahlakı hakkında bilgi sahibi değilim” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ