Haber 16

Erdoğan esnafa müjde verdi!

Başbakan Erdoğan referandum mitingleri kapsamında Tokat’ta konuştu. Erdoğan’ın hedefinde MHP ve CHP seçmeni vardı.

Erdoğan esnafa müjde verdi!
  • Politika / Son Dakika
  • 26 Ağustos 2010
  • Erdoğan esnafa müjde verdi! için yorumlar kapalı
  • 309 KEZ OKUNDU

Başbakan Erdoğan, Tokat’ta halka seslendi, referandumda ideolojik saplantılarla ve arkasında izim kullanılan ideolojilerle oy kullanılmamasını istedi. Muhalefete yine oldukça sert sözlerle yüklenen Erdoğan, miting meydanın da bir de müjde verdi.

Başbakan Erdoğan, Tokat’ta anayasa değişiklik paketindeki düzenlemeleri anlattı muhalefetin itiraz ettiği yargıyla ilgili değişiklikleri savundu.

Konuşmasında BDP’nin adını anmayan Erdoğan,  MHP ve CHP’ye ise yine oldukça sert cümlelerle yüklendi. MHP’yi CHP’ye vagon olmakla suçlayan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ise türbanla eleştirdi. Türbanla ilgili değişikliği CHP’nin Anayasa Mahkemesine götürdüğünü hatırlatan Erdoğan, CHP’yi “Muhafazakar kesimin oyunu alacağım diye bunu söyleme. Buna takatin de gücün de yetmez” sözleriyle eleştirdi.

TÜRKİYE PRANGALARINDAN KURTULACAK

Konuşmasının bütününü “Ben farklı şeyler değil sadece Anayasa değişikliğinin içeriğini konuşacağım” diyerek bu konuya ayıran Erdoğan, “Anayasa değişikliği ile Türkiye’nin ufku daha da açılacak, Türkiye şaha kalkacak. Ayağındaki prangaları artacak. Demokrasi yolunda güçlü adım atıyor Türkiye. Ülkeyi darbelerin karanlığından kurtarıyoruz” dedi.

İZM’LERLE OY VERMEYİN

Erdoğan’ın konuşmasında en önemli vurgusu “İdeolojik saplantılarla oy kullanılmaz” yönündeki çağrısı oldu. “Arkasına izm kullanılan saplantılarla oy kullanılmaz” diyen Erdoğan vatandaşlara mutfaklarına bakmalarını isteyerek şunları söyledi:

”8 yıl önce mutfağa ne alınıyordu şimdi ne alınıyordu ona bakacaksınız. 8 yıl önceye göre mutfağa daha çok şey alıyorsanız beraber yürüyelim bu yollarda. 8 yıl öncesine göre geriye gittiyseniz bize oy vermeyin.”

DARBE ANAYASASINI AYAKLAR ALTINA ALIYORUZ

Muhalefeti iş değil laf üretmekle suçlayan Erdoğan uzun uzun faiz oranlarındaki düşüşten, ekonomideki olumlu gelişmelerden bahsetti.
“Yiğit düştüğü yerden kalkarmış. Türk milleti düştüğü yerden kalkmıştır bunun müjdesini veriyorum” diyen Erdoğan muhalefete şu sözlerle yüklendi:

”Peki muhalefet ne yapıyor. Biz iş üretirken onlar iftira ediyor, çamur atıyor. Ben Ramazan ayına nezaketen onlarla aynı dilde konuşmadım, konuşmayacağım,. Onlar millete yalan söylüyor. Biz çetelerle mücadele ederken onlar avukatlık yapıyor. Biz aydınlık yarınlar için mücadele ederken onlar statükoya sarılıyor. 12 Eylül’de bir tarafta darbe Anayasası, bir tarafta milletin anayasası oylanacak. Darbe Anayasasını ayaklarımızın altına alacağız”

BUNU ÇÖZMEYE SENİN GÜCÜN YETMEZ

Başbakan Erdoğan türban sorununu çözme sözü veren CHP liderine yönelik eleştirilerini tekrarladı. Başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılması için MHP ile beraber yaptıkları değişikliği CHP’nin Anayasa Mahkemesine götürdüğünü hatırlatan Erdoğan, “Şimdi CHP Genel Başkanı “Ben başörtü sorununu çözerim” diyor. İnanıyor musunuz? Keşke dürüst olsalar, samimi olsalar. Meclis’ten bu geçtiğinde ertesi gün CHP olarak Anayasa Mahkemesine götürdünüz. Altında eski yeni CHP Genel başkanlarının imzası yok mu? Bunu çözmeye takatin gücün de yetmez. Muhafazakar kesimin oyu yapacağım diye bunu söyleme” diye tepki gösterdi.

Türban sorunuyla ilgili MHP tabanına da seslenen Erdoğan, “Benim MHP’ye oy veren kardeşlerim. O mutluluğu yarıda bırakan CHP’ye MHP vagon oldu vagon. Evet oyu ile özgürlükleri geri alalım” çağrısında bulundu. MHP’ye gönül verenlerin bu oyunu bozacağına inandığını anlatan Erdoğan, evet diyeceğini açıklayan MHP’li belediye başkanlarından mutluluk duyduğunu söyledi.

ANAYASA MAHKEMESİ TİHM OLACAK

Erdoğan konuşmasında Anayasa Mahkemesi ve HSYK’daki değişikliklere özel yer ayırdı. Hakkını aramak isteyenlerin artık Avrupa yollarına düşmeyeceğini ileri süren Erdoğan yeni Anayasa Mahkemesinin de Türkiye İnsan Hakları Mahkemesi olacağını söyledi.

BÜTÜN KIYAMAT BU ÜÇ KİŞİ İÇİN

Erdoğan muhalefetin sert eleştirilerine maruz kalan HSYK’daki değişikliği ise şöyle savundu:

“TBMM 22 kişiden sadece 3 kişiyi seçiyor. 22’nin üçü. Bütün kıyamet burada. Bunu istemiyorlar. Yukarıda kendilerine göre bir kast sistemi kurmuşlar. Arka bahçelerini oluşturmuşlar. Hukuk milletin birilerinin arka bahçesi değil milletin ön bahçesi olacak


ERDOĞAN’DAN FAİZ MÜJDESİ


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “1 Eylül 2010’dan itibaren, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle, esnaf ve sanatkarımıza Halk Bankası’nın uygulayacağı faiz oranını, yüzde 13’ten yüzde 10’a çekiyoruz. Bu yüzde 10’luk faizin de yüzde 5’ini Hazine karşılayacak” dedi. Konuşmasında faiz inidirmiyle ilgili detayları anlatan Erdoğan, “işletme kredisinin bizden önce üst limiti 35 bin lira ve 50 bin liraydı. Bu üst limiti de şimdi 100 bin liraya çıkarıyoruz. Yatırım kredisi üst limiti 35 bin ve 50 bin Türk Lirası idi, bunu da 250 bin Türk Lirasına yükseltiyoruz. Bu yeni faiz oranlarının Tokat’taki esnaf kardeşime, tüm Türkiye’deki esnafımıza, sanatkarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ