Haber 16

Erdoğan: Kılıçdaroğlu lütfeder söylerim

CHP ve BDP’li belediyelerin PKK’ya destek veren vakıflarda yardım aldığına dair sözlerine açıklık getiren Başbakan Erdoğan, Kılıdaroğlu’na çağrıda bulundu.

Erdoğan: Kılıçdaroğlu lütfeder söylerim
  • Politika / Son Dakika
  • 03 Ekim 2011
  • Erdoğan: Kılıçdaroğlu lütfeder söylerim için yorumlar kapalı
  • 373 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alman vakıflarının PKK’ya ve bazı CHP’li belediyelere yardım ettiği yolunda basına yansıyan sözleriyle ilgili olarak, sözlerinin medya tarafından tam manasıyla aynen yansıtılmadığını, bazı cımbızlamalar yapıldığını belirterek, ”Bu söylenen vakıflar benim konuşmamla da gündeme gelmedi. Aslında Türkiye’de bu konu daha önce, medya vasıtasıyla gündeme gelmiş konulardır. Alman vakıflarının,uzun zamandır Türkiye’de ne yazık ki buna benzer bazı girişimleri olmuştur. Ana muhalefet partisi lideri, kendi belediyelerini bir araştırsın” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika gezisi öncesi Atatürk Havalimanı’nda yaptığı basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Alman vakıflarının PKK’ya ve CHP’li belediyelere yardım ettiği yolunda basına yansıyan sözleriyle ilgili olarak, sözlerinin medya tarafından tam manasıyla, aynen yansıtılmadığını, bazı cımbızlamalar yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

”Konunun aslı şu: Bu söylenen vakıflar, benim konuşmamla da gündeme gelmedi. Aslında Türkiye’de bu konu daha önce, medya vasıtasıyla gündeme gelmiş konulardır. Alman vakıflarının, uzun zamandır Türkiye’de ne yazık ki buna benzer bazı girişimleri olmuştur. Hatta ana muhalefet partisine bu şekilde yardım konusu tartışma konusu da olmuştur, tartışılmıştır, medyada bu yayımlanmıştır. Fakat tabii o gündür bugündür bu iş üzerine gidilmediği için belki belli noktada kalmıştır. Şu anda ana muhalefet partisi lideri kendi belediyelerini bir araştırsın. ‘Sizin hanginiz Alman vakıflarından herhangi biriyle bir kredi görüşmesi içindesin diye bir sorsun’. Bunlar ufak belde belediyesi de değil, ilçe belediyesi de değil, bir araştırırsa, bak ben bu kadarını kenara koyuyorum. Çalışma zeminini daha da daralttım. Ama, özel bir konuda bir bilgi isterse lütfederler, kendisiyle bunu da ayrıca görüşürüz. Onu da medya aracılığıyla yapmamıza gerek yok. O zaman kendilerine çok daha farklı bir şekilde yardımcı oluruz. Kapıya koyup koyulmaması o kendi bileceği bir iştir.”

Alman vakıflarının bazı belediyelere yardımıyla ilgili olarak, bu tür şeylerin olduğunun bilinmesi gerektiğini belirten Başbakan Erdoğan, ”Türkiye’de bu tezgah yeni çalışmıyor, bu oyun yeni çalışmıyor. Benim anlattığım konu budur ve özellikle ağırlıklı BDP’li belediyelere bu söylediğim vakıflar, bu tür kredi mekanizmasını, hibe mekanizmasını çok çalıştırıyorlar onu da ayrıca burada ifade etmiş olayım” dedi.

Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan yazarı Mustafa Mutlu’ya verdiği röportajda” Başbakan iddiasını ispatla mükelleftir. Bu hangi belediye başkanıdır? Söz veriyorum; ben kulağından tutup kapının önüne koyacağım.” dedi.

İşte röportajdaki ilgili bölüm:

Başbakan Erdoğan, Alman vakıfları aracılığıyla CHP’li ve BDP’li bazı belediyelerin PKK’ya para aktardığını iddia etti. İddiaya göre bu Alman vakıfları, bazı belediyelere proje kredisi veriyor; ancak bu projeleri üstlenecek firmaları da işaret ederek, PKK’ya para aktarılmasını sağlıyor… Bu iddiaya ne diyeceksiniz?

Başbakan iddiasını ispatla mükelleftir. Bu hangi belediye başkanıdır? Söz veriyorum; ben kulağından tutup kapının önüne koyacağım. Milli İstihbarat Teşkilatı da emniyet de Başbakan’ın emrinde… Suçluyu ortaya çıkarsın. Hani ben sık sık, “Başbakanlık yan gelip yatma yeri değildir” diyorum ya… Yan gelip yatmasın, belgelerini ortaya koysun! Bu çok ağır bir iftiradır. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Gökhan Günaydın, bin küsur belediye başkanımız ile tek tek görüşüyor ve böyle bir kredi işbirliğinin olup olmadığını araştırıyor. Tüm CHP’li belediye başkanlarımız, kendilerine yönelik bu iftiraya karşılık tek tek dava açacak… Başbakanlar sadece iddiada bulunmaz, belgelerini de ortaya koyar. Hangi CHP’li başkan, PKK’ya nasıl para aktarmıştır; bunu açıklasın

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ