Haber 16

Erdoğan: Mazlumun ahının çıktığı gündür!

Erdoğan, 28 Şubat’ta darbeye giden süreçte rol oynayanlara nasıl sabredildiğini anlattı. Bir sözüyle grubu ayağa kaldıran Erdoğan bugünün anlamına da değindi

Erdoğan: Mazlumun ahının çıktığı gündür!
  • Gündem / Son Dakika
  • 17 Nisan 2012
  • Erdoğan: Mazlumun ahının çıktığı gündür! için yorumlar kapalı
  • 299 KEZ OKUNDU

Partisinin gurup konuşmasında 28 Şubat’ta yaşananlara değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, postmodern darbe sürecinde rolü alanları ağır bir dille eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “AK Parti darbelerden ne zarar gördü?” sözlerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, 28 Şubat’ta yapılanlara arkadaşları ve millet olarak nasıl sabrettiklerini anlattı. Erdoğan, “İşte bugün sabrın selamete erdiği gündür, bugün mazlumun ahının aheste aheste çıktığı gündür…” dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

DUDAKLARIMIZI ISIRDIK

28 Şubat’ın o en ağır en sisli günlerinde bütün arkadaşlarım hep birlikte oturur konuşurduk. Defalarca yumruklarımızı sıkardık, dudaklarımızı ısırırdık. Hep “ya sabır” derdik. “Allah mazlumun yanındadır” derdik. “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste” derdik… Biliyorduk ki Türkiye genelinde, gerek şahsım gerek arkadaşlarım gibi niceleri dişlerini sıktı. Niceleri yumruklarını sıktı. Niceleri bağırlarına taş bastı. Ama büyük bir dirayetle, büyük metanetle sabrettiler. Kamudaki memur kardeşim de sabretti, belediye başkanları sabretti, başörtülü kızlar da sabrettiler. Yoksul Anadolu çocukları sabrettiler. Anadolu’nun işadamları sanayicileri sabrettiler. Çünkü hepsi fişlenmişti.

PİSLİK BOCA EDENLERE SABRETTİK

Aydınlar, yazarlar, düşünürler, kanaat önderleri de sabrettiler. İnançlarımıza hakaret eden, tahrik senaryolarında başrol oynayan, emirle manşet atan, emirle yazı yazan, her gün ekranlarından milletin üzerine pislik boca eden o bazı yayınlara metanetler sabrettik.

MAZLUMUN AHININ ÇIKTIĞI GÜN

Brifinglerde ayakta on dakika alkış tutan, hakkımızda jet hızında kararlar veren, o yargı sistemine karşı dirayetle sabrettik. Sivil Toplum Örgütü adı altında topuk selamı veren ikiyüzlüler karşısında da sabrettik. Milletin, ülkenin kaynaklarını hortumlayanlar, yetimin hakkını yiyenler karşısında da sabrettik. İşte bugün sabrın selamete erdiği gündür, bugün mazlumun ahının aheste aheste çıktığı gündür… Bugün adaletin tecelli ettiği, bağımsız yargının hiçbir baskı olmadan vazifesini yerine getirdiği gündür…


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ