Haber 16

Erdoğan MHP’ye fena çattı!

Başbakan Erdoğan, Kütahya’da muhalefete yüklendi, Hatay ve İnegöl’e sağduyu çağrısı yaptı.

Erdoğan MHP’ye fena çattı!
  • Politika / Son Dakika
  • 29 Temmuz 2010
  • Erdoğan MHP’ye fena çattı! için yorumlar kapalı
  • 339 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP’yi hedef aldı ve BDP ve YARSAV ile aynı kefeye giren muhalefet partisini eleştirdi. Erdoğan MHP seçmenine “Vereceğiniz her ‘Hayır’ oyunun kime yarayacağını, kimin işine geleceğini, kime fayda sağlayacağını lütfen düşünün” diye seslendi.

AK Parti Hareketi”ne gönül verdikleri, “AK KADRO”dan hayır dualarını dualarını esirgemedikleri ve bu yola yüreğini koydukları için Kütahya halkına şükranlarını sundu.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık gündeme getirdiği “dokunulmazlıklar” konusunda “Benim dokunulmazlığı kaldıracağımın sözünü verdiğimi söylüyorlar. Dürüst olun dürüst” diyen Başbakan Erdoğan, partisinin programını adres gösterdi:


“AK Parti programına bakarsan dokunulmazlıkla ilgili düşüncemizi orada görürsün. Orada ne yazar, tüm 657’ye tabi olanlar, yargı, silahlı kuvvetler, tüm memurlar, aynı şekilde milletvekilleri, hepsinin dokunulmazlıklardan arındırılması halinde ‘evet’. Bizim düşüncemiz bu ama kalkıp da siyasetçiye dokunulmazlığı kaldır, ondan sonra da biz siyasetçiyi birilerinin eline mahkum edelim. Kusura bakma, bunun altında hangi tezgahın yattığını biz çok iyi biliriz. Onun için bu oyuna bizler gelmedik, gelmeyiz.”



”TAM GÜN YASASINI NEDEN İPTAL ETTİRDİNİZ? ONU AÇIKLA” 

Kütahya’da “Tam Gün Yasası”nı muhalefete karşı  “koz” olarak kullanan Erdoğan, ”Halk” diyenlerin, ”halkçılık” diyenlerin, halkın iradesine, milletin iradesine saygısızlık yaptığını iddia etti:


“Millet iradesini mahkemeye taşıyor. Sen hakaret etmeyi bırak, çirkin benzetmelerle siyasetin üslubunu ayaklar altına almayı bırak, fındık kabuğunu doldurmayacak muhalefet zihniyetini bırak da çık, aziz milletime şu doktorların Tam Gün Yasası’nı neden Anayasa Mahkemesi’ne taşıdınız? Bunu neden iptal ettirdiniz? Önce onu açıkla.
Hastaneye gidildiğinde, ”önce muayenehaneme bir uğra” deniliyordu. Bu tezgahtan biz de geçtik, ben damdan düştüm. Biliyorum. Özel muayenelerde başınıza gelenleri biliyoruz, çektiklerinizi biliyoruz. Var, yok satarak o muayeneye giden benim vatandaşım var.

ERDOĞAN MHP’Yİ BİTİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP’lilere yönelik çağrısını bir kez daha Kütahya’da yaptı:


“Özellikle MHP’ye oy vermiş kardeşlerime şu hususu altını çizerek hatırlatıyorum; lütfen, başınızı ellerinizin arasına koyun ve düşünün: Vereceğiniz her ‘Hayır’ oyunun kime yarayacağını, kimin işine geleceğini, kime fayda sağlayacağını lütfen düşünün.

Bugüne kadar hiç bir araya gelemeyenler bu hayır oyunda birleştiler. CHP, MHP, BDP, YARSAV bunlar hep birleştiler çünkü ortak yanları var. Ortak yanları, bu ülkede bunların bir hayırlı işi olmamıştır. Açık söylüyorum, Sorun soruşturun, hangi eser sizin, neyi yaptınız söyleyin.

MHP Genel Başkanı’na, CHP Genel Başkanı’na, BDP Genel Başkanı’na sözlerinde, açıklamalarında, üsluplarında daha dikkatli, daha sorumlu davranmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Hiç kimsenin üç tane oy için, kendi şahsi hırsları için bu ülkenin huzurunu bozmaya hakkı yoktur, olamaz.

İNEGÖL VE HATAY’A SAĞDUYU ÇAĞRISI


İnegöl ve Hatay’da yaşanan olaylara da değinen Başbakan Erdoğan, sağduyu çağrısı yaparak, “Kim ki öfkesine hakim olmayarak sokağa dökülür, cam çerçeve indirirse bilsin ki terör örgütünün tuzağına düşmüş olur. Kim ki hiddetle, öfkeyle sokak kavgalarında taraf olursa bilsin ki terör örgütünün hedefine ulaşmasına hizmet etmiş olur. Çünkü terör örgütünün nihai hedefi kardeşliğimizi, dayanışmamızı sabote etmek. Terör örgütünün nihai hedefi insanları sokağa dökmek, insanları birbirine hasım eylemek. Bu tuzağa lütfen düşmeyelim.

Terör örgütünün çok kirli bir senaryonun taşeronluğunu yapıyor. ”Halk oylaması öncesinde kaos oluşturarak terör örgütü bir kez daha iç siyasete etki etmek istiyor.

Tüm parti başkanlarından ricam, bu hassas konuları siyaset malzemesi haline getirmemeleri, sağduyu çağrısı yapmalarıdır” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ