Haber 16

Erdoğan: ‘Sadece kuru sıkı atıyor’!

İran ile yapılan anlaşmanın gündemde hak ettiği yeri bulmadığını savunan Erdoğan, suçu medyaya attı.

Erdoğan: ‘Sadece kuru sıkı atıyor’!
  • Politika / Son Dakika
  • 24 Mayıs 2010
  • Erdoğan: ‘Sadece kuru sıkı atıyor’! için yorumlar kapalı
  • 300 KEZ OKUNDU

Erdoğan isim vermeden yine Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi ve projelerini ortaya koymasını istedi. Erdodan rakibini ” Sınırsız bir iktidarın olamaz, bunu bileceksin. İktidarımızın sınırlı olduğunu biliyoruz. Bazıları kurusıkı atıyor, sanki sınırsız iktidarları var” sözleriyle eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’taki grizu patlamasıyla ilgili kendisini eleştirenlere, “ Merak etme, ben kaza ve kadere imanı anlatmadım. O konuda sizin meşrebinizi de bilirim cibiliyetinizi de bilirim ” diye karşılık verdi. İran’la uranyum takası konusunun medyada yeteri kadar yer almamasını da eleştiren Erdoğan, “ Dünya ülkelerinde yer yerinden oynuyor, bizimkiler tamamen kış uykusuna yatmış. 2 gün içinde ne yaptıkları ortada” dedi.

ERDOĞAN’DAN MUHALEFETE “KADER” ELEŞTİRİSİ

Başbakan Erdoğan, Malatya İşadamları Derneği’nin (MİAD) Bağcılar Holiday Inn Otel’de düzenlediği dayanışma yemeğine katıldı. Gecede Zonguldak’ta meydana gelen grizu patlamasıyla ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere değinen Erdoğan, “Bu olayla ilgili benim bir açıklamam oldu. ‘Bu mesleğin kaderinde bu var‘ dedim. Kader olayı malum çevrelerce istihza konusu yapılmaya başlandı. ‘Grizu patlayacak kader, şu olacak kader’ dediler. Merak etme, ben kaza ve kadere imanı anlatmadım. O konuda sizin meşrebinizi de bilirim cibiliyetinizi de bilirim. Benim anlattığım, bu mesleğin fıtratında bu var. Polisliğin, askerliğin fıtratında şahadet var. O mesleği seçen buna hazır olarak gider. Kömür ocağında 2 bin metre derinliğe inen işçim, memurum eğer bunu görüyorsa ve inanıyorsa oraya iner. Grizu patlaması sadece Türkiye için geçerli değil. Daha önce Çin’de, Amerika’da, Almanya’da da oldu. Tutturdular taşeron diye. 5 yıldır bu taşeronun çalıştığı yerde kaza olmadı” diye konuştu.

“KUSUR VARSA ONLARIN ÜZERİNE GİDERİZ”


“Buradan siyaset yapmanın anlamı yok” diyen Başbakan Erdoğan, “Tedbirlerde kusur varsa onların üzerine gitmek bizim görevimiz. Çalışma Bakanlığımız bu konuyla ilgili tüm denetimleri yapıyor. Bunların değerlendirmesi yapılıyor. Başından beri arkadaşlarım olay yerindeler. Bakanlar Kurulu toplantısı için ayrıldılar. Ben İspanya’dan döner dönmez oraya gittim. Halkımla kucaklaşmam lazımdı. Psikolojik olarak destek olmam lazım. İnsan olarak bir yere kadar muktedirsin. Sınırsız bir iktidarın olamaz. O kurusıkı matıyor. Atalarımız güzel söylemiş, bekara kadın boşamak kolay. Bunların ki bu” dedi.

YUNANİSTAN İLE 35 ANLAŞMA


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin artık dünya sahnesinde hak ettiği konuma doğru emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. Yunanistan’la cumhuriyet tarihinde 35 anlaşma imzalandığını, kendilerininse bir günde 22 anlaşma imzaladıklarını hatırlatan Erdoğan, “Bu, dış politikadaki güvenilirliği gösteriyor. Bunlar durup dururken olmuyor. İran olayını bugüne kadar uluslararası ülkeler çözüme kavuşturamadı. Brezilya ile son noktayı koyduk. Viyana Grubu’nun bizden istediği, Obama’nın da ikili görüşmemizde ve yazılı olarak aktardığı meselede Türkiye’deki takas konusunda İran’la anlaştık. Az zenginleştirilmiş uranyumun Türkiye’ye devredilmesi konusu” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ