Haber 16

Erdoğan Van için kimlere teşekkür etti?

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan Van’daki depremle ilgili bilgiler verdi. Erdoğan’ın hedefinde BDP, terör örgütü ile ırkçı faşistler vardı.

Erdoğan Van için kimlere teşekkür etti?
  • Politika / Son Dakika
  • 01 Kasım 2011
  • Erdoğan Van için kimlere teşekkür etti? için yorumlar kapalı
  • 365 KEZ OKUNDU

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele ederken güvenlik ve özgürlük dengesinden asla taviz vermeyeceklerini, eskiye dönüşün kesinlikle söz konusu olmayacağını söyledi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, ”Benim Kürt kökenli kardeşim artık açık yüreklilikle, cesaretle, korkmadan, çekinmeden bu canilere ‘yeter artık’ diyor. ‘Benim adıma öldürme’ diyor. ‘Elinin kanını bana bulaştırma’ diyor. Allah’ın izniyle milletimizin sabır ve dirayetiyle bu kanlı örgütün de ve onun uzantılarının da maskesi artık tek tek düşüyor” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünün,  sadece vatandaşların yaşamına kastetmediğini, aynı zamanda insani değerlere, demokrasiye, barış, istikrar ve kardeşliğe kastettiğini söyledi. Erdoğan, ”Bu değerleri ağzından düşürmeyenlerin, çıkıp da terör örgütünün bu sabotajlarını, gözü dönmüşlüğünü, bu cinayetlerine ses çıkarması gerekmez mi? Ama bunlar yapamazlar, çünkü sipariş üzerine, emir komutayla geldiler” dedi.

Erdoğan, teröre karşı çok yoğun bir mücadele verdiklerini, çok kararlı şekilde terörün üzerine gittiklerini belirterek, terörle mücadele adına ne varsa onu yaptıklarını, atılacak ne kadar adım varsa attıklarını söyledi.

Erdoğan, ayrıca geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden AK Parti Ordu Milletvekili Harun Çakır’a Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve Ordulular’a başsağlığı diledi. Erdoğan, ayrıca Adnan Menderes’in bakanlarından Tevfik İleri’nin, vefat eden eşi Vasfiye İleri’ye de Allah’tan rahmet diledi.

44 BİN ÇADIR DAĞITILDI

Van depreminin üzerinden 9 gün geçtiğini, arama kurtarma, hasar tespit çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirten Erdoğan, Van merkezde arama çalışmalarının sona erdiğini, Erciş’te de çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Deprem anından itibaren bin 792 artçı sarsıntının meydana geldiğini anımsatan Erdoğan, yaptıkları uyarı ve aldıkları önlemlerle artçı sarsıntıların kayba yol açmasının önlendiğini belirtti. Erdoğan, yaraların sarılması, yardımların dağıtılması, depremzedelerin geçici barınaklara yerleştirilmesinin çok büyük ölçüde tamamlandığını bildirdi.

Van depreminde 601 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 binin üzerinde vatandaşın yaralandığını ifade eden Erdoğan, 188 vatandaşın enkaz altından canlı kurtarılmasının, bu süreç içinde ayrı bir başarı örneği olduğunu kaydetti. Erdoğan, 3 bin 686 kamu personeli, 762 sivil toplum kuruluşu üyesinin, deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, 7’si hava ambülansı olmak üzere 177 ambülansın bölgede görev yaptığını kaydetti.

Erdoğan, bölgeye 44 bin 164 adet çadır ulaştırdıklarını ifade ederek, 2 bin 310 Mevlana evinin bölgede kurularak, hizmet verdiğini söyledi.

BAŞBAKANLIK’TA TOPLANAN PARA

Başbakanlık kaynaklarından depremzedeler için 13 milyon lira gönderildiğini, bunun bir yardım ödeneği olduğunu vurgulayan Erdoğan, Başbakanlık yardım hesaplarında ise 10 günde, Suudi Arabistan Krallığı’ndan gönderilen 50 milyon dolarla birlikte toplam 118 milyon liranın toplandığını bildirdi. Erdoğan, bunların bölge için seferber edildiğini anlatarak, geçici barınakların yapılması, kalıcı konutların planlanması, bölgedeki insanın her türlü ihtiyacının karşılanması için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Yaraları çok hızlı şekilde sardıklarına işaret eden Erdoğan, ”İnşallah Van, Erciş’i de çok daha sağlıklı, çok daha sağlam bir şekilde yeniden inşa edecek ve bu tip afetlere karşı çok daha dayanıklı bir yapıya kavuşturacağız” dedi.

MUHAMMED’E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Erdoğan, başta komşular olmak üzere depremzedelere yardım gönderen, yardım önerisinde bulunan, taziye mesajlarını ileten tüm ülke liderleri ve haklarına da şükranlarını sundu.

Türkiye’nin 74 milyonun tamamıyla Van depremiyle dünyaya örnek oluşturacak bir dayanışma gösterdiğine dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Buradan desteklerini hissettiğim siyasi partilerimize, sivil toplum örgütlerimize, sanatçılarımıza, spor kulüpleri ve sporcularımıza, belediyelerimize, medyamıza, işverenlerimize, yardımları, katkıları ve destekleri için teşekkür ediyorum. Devletimizin tüm kurumlarına AFAD, TSK, emniyet teşkilatımıza, AKUT gibi sivil toplum kuruluşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Verdikleri mücadele, her türlü takdirin üzerindedir. Van ile dayanışma içine giren 81 ilimize, oradaki tüm kardeşlerimize, yurt dışından seferber olan vatandaş, kardeş, akraba topluluklarına ülkem, milletim adına sonsuz teşekkür ediyorum. Yayın kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin kampanyalarına katılıp, Van ile dayanışma içine giren vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. İstanbul sokaklarında kağıt toplayarak, geçimlerini sağlamaya çalışan ama kazandıklarını Van’a yardım için gönderecek kadar gönlü zengin kardeşlerime teşekkür ediyorum. Sakarya’nın Hendek ilçesinde tekerlekli sandalyesiyle balon satarak geçimini sağlayan, bir günlük kazancıyla aldığı iki battaniyeyi Van’a gönderen Murat Özer kardeşime milletim adına teşekkür ediyorum. Harçlıklarını, biriktirdikleri küçük tasarruflarını Van’daki kardeşlerine gönderen Türkiye genelindeki tüm yavrularımıza şükranlarımı sunuyor, gözlerinden öpüyorum. Silivri’de Van için gönderdiği battaniye arasında 5 bin lirasını unutan kardeşime ve o 5 bini bularak, ileten depremzede kardeşime de teşekkür ediyorum. Trabzon’da yetiştirme yurdunda kalan, bisiklet hayaliyle biriktirdiği 61 lirayı Van’daki depremzede kardeşlerine gönderen Muhammet Demirci’ye, ona bisiklet alarak bu tavrını ödüllendiren işadamımıza teşekkür ediyorum. İşte bu millet, böyle aziz bir millettir.”

NASIL BİR CANAVARLIKTIR


Başbakan Erdoğan, bu milletin, acının, gözyaşının, mağduriyetin rengine, ırkına, coğrafyasına hiçbir zaman aldırış göstermeyen, onurlu, fedakar bir millet olduğunu belirtti.

”On yıllardır bu milleti birbirinden ayırmak, birbirine soğutmak için yapılan her türlü nifak girişimi Allah’a şükür, Van’da enkazın altında kalmıştır” diyen Erdoğan, milletin hamurunun, sevgi, hürmet, aşkla karıldığını söyledi. Erdoğan, bu milletin, kardeşlikle, dostlukla birbirine kenetlendiğini, yekvücut olduğunu dile getirerek, milletin bütünlüğü, kardeşliği, birliğinin bir günde, bin günde değil, binlerce yılda oluştuğunu vurguladı.

DEPREMDEN SONRA PKK’LILAR İÇİN YAS İLAN ETTİLER

Erdoğan, yüzlerce olayda bütün bunların test edildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

”Senlik benlik, ayrılık gayrılık bizim aramıza sızamaz. Kimse, bu milletin içinden ötekiler çıkaramaz, düşmanlar üretemez. Van depreminden sonra yaşananlar, bin yıllık kardeşlik hukukumuzun ne kadar sağlam olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Herkesin insani duyarlılıkla, hamiyet elini uzattığı, dayanışma içine girdiği böyle bir günde, tahrikten, fitne fesattan, ayrımcılıktan medet umanların çıkması, deprem acısı kadar yüreklerimizi dağlamıştır. Kimlerin istismarcı olduğu, kimlerin milletin hissiyatını sömürdüğü, kan ve gözyaşından beslendiği, kimlerin de bu ülkede birlik, beraberlik, kardeşlik için mücadele ettiği; Van depreminde açık ve net şekilde ortaya çıkmıştır. Türkiye, Van’da, Erciş’te enkaz altında kalanların acısıyla kıvranırken, örgüt uzantıları, Van Belediyesine ait belediye garajında basın açıklaması yapıyor, Van’da 3 günlük yas ilan ediyorlar. Deprem için yas ilan etmiyorlar, öldürülen teröristler için yas ilan ediyorlar. Bunların, sahte Cuma namazı kıldıran, sahte imamları da bu arada İstanbul’da sahte para operasyonunda tutuklanıyor. Bunların deprem, acı, gözyaşı diye bir derdi yok. Bunlar depremden ne kaldırırız, ne götürürüz, bunun derdi içindeler. Deprem acısını nasıl istismar ederiz, onun peşindeler. Bütün Türkiye, Van’daki enkazı kaldırmak, yaraları sarmak için seferber olurken, Azra bebeğin kurtulmasıyla tüm Türkiye büyük bir sevinç yaşarken, bunlar Van kırsalında güvenlik güçlerine tuzak hazırlayacak kadar vicdandan, izandan, insanlıktan yoksunlar.

Bingöl’deki olayı gördünüz. Bayram alışverişine çıkan Hatice kardeşimiz, oğlu ve kızlarını korumak için canlı bombanın üzerine kapaklanıyor, hayata gözlerini yumuyor. Bir annenin, üç çocuğunun gözleri önünde havaya uçması ne demektir? Oyuncakçı dükkanı önündeki masum sivilleri, küçük bebeleri hedef almak ne demektir? Herkesin can kurtarma derdinde olduğu saatlerde, insanların canına kast etmek nasıl bir canavarlıktır? Çok merak ediyorum acaba terörist taziyesinde boy gösterenler, canlı bombanın çocuklarının gözü önünde anne öldüren, sokaktan geçen Mehmet Çelik’i katleden, Hatice kardeşimizin 16 yaşındaki Veysel’ini ağır yaralayan o teröristin evine de taziyeye gidecekler mi? Acaba bu vahşete, cinayete lanet okuyup, terör örgütüne karşı bir kınama cümlesi kurabilecekler mi? Terör örgütü bugün sadece insanımızın yaşamına kastetmiyor, aynı zamanda insani değerlere, demokrasiye, barış ve istikrara, kardeşliğimize kastediyor. Bu değerleri ağzından düşürmeyenlerin, çıkıp da terör örgütünün bu sabotajlarını, gözü dönmüşlüğünü, bu cinayetlerine ses çıkarması, tepki vermesi gerekmez mi? Herkes gösterdiği tepki, takındığı tavırla asaletini, karakterini ortaya koyar. Ama bunlar, bunu yapamazlar çünkü bunlar sipariş üzerine, emir komutayla geldiler. Dolayısıyla o şekilde gelenler, bu dediğim ifadeleri kullanma cesaretini, asaletini ortaya koyamazlar. Kim nasıl davranırsa davransın, Selahaddin Eyyubi’nin çocukları, Selahaddin’e yakışır şekilde artık katliamlara, hukuksuzluklara, cinayetlere, haksızlığa karşı kahramanca tavır alıyorlar.”

90’LI YILLARA ASLA DÖNÜLMEYECEK

Bölge halkının zarar görmemesi için kılı kırk yaran bir hassasiyetle hareket ediyoruz. Terör ile bölge halkını birbirinden ayırıyor, hiç kimseye en küçük bir zarar gelmemesi için büyük bir dikkat gösteriyoruz. Nitekim güvenlik güçlerimizin bu hassasiyeti bölgede büyük takdir görüyor. Terör örgütü bu hassasiyeti kırmak, sivillerin zarar görmesini sağlamak için her türlü tahriki seriliyor ama güvenlik güçlerimiz sabırla bunların üstesinden geliyor. Şahadete koşarak, aşkla, şevkle bunu çözmenin gayreti içerisinde. Şundan herkes emin olsun; güvenlik özgürlük dengesinden asla taviz vermeyeceğiz. Eskiye dönüş kesinlikle söz konusu olmayacak. 90’lı yıllara dönme kaygısının yersiz olduğunu bugün herkes görüyor. Verilen mücadelenin sadece terör örgütünü hedef aldığını, günlük yaşamı etkileyecek hiçbir olumsuzluğa geçit verilmediğini bugün herkes daha iyi anlıyor. Hamdolsun demokrasiyi ve hukuku zaafa düşürmeden terörle etkin mücadele ortaya konuluyor. Kesinlikle terör örgütünün kurduğu tuzaklara da düşmüyoruz.

IRKÇI SÖYLEMLERİ REDDEDİYORUZ

Bu noktada şu vurguyu altını kalın çizgilerle çizerek tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Deprem sonrasında kimi mecralarda ortaya konan ırkçı ve ayrımcı görüş ve imaları şiddetle reddediyor ve kınıyoruz. Nasıl ki terör örgütü ve uzantıları benim Kürt kökenli kardeşimin temsilcisi değilse, benim Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşım da topyekün terör sempatizanı olarak yaftalanamaz. Bunun halkın çok açık net gördüğünü, eğer Türkiye genelinde 80 vilayet Van’da toplanmışsa, bütün imkanlarını Van için, Van’daki kardeşleri için seferber etmişse, bu oyun ne denli bozuk olduğu ortaya konan bir oyundur.


AErdoğan, önceki hafta medya temsilcileriyle yaptığı toplantının anamuhalefet ve muhalefet tarafından sansür girişimi olarak değerlendirildiğini söyledi.

”Tabii bunların dünyadan haberi yok. Terörle mücadele eden ülkelerde terör-medya ilişkisi üzerine yapılan tartışmalardan bunların haberi yok” diyen Erdoğan, şöyle devam eti:

”O toplantıda çok açık ve net olarak ifade ettik: Propaganda terörün oksijenidir. Bunu söyledik. ‘Medya hiç farkına varmadan terörün sözcülüğünü yapabiliyor, terörle bir ortak yaşam kurabiliyor’ dedik. Başka ülkelerde yaşanan tecrübeleri anlattık, hassasiyetleri paylaştık. İspanya’yı, İngiltere’yi anlattık. Atılan manşetlerin, ekranlardaki görüntülerin, haber vermenin ötesine geçip, ülkenin doğusuyla batısını, güneyiyle kuzeyini karşı karşıya getirebileceğini, buna dikkat edilmesi gerektiğini ifade ettik. Van depreminin ardından çok daha somut olarak ifade ediyorum; diyorum ki gelin Azra bebeği görelim, gelin Trabzon’dan bisiklet için biriktirdiği parayı Van’a gönderen Muhammed’i görelim. Azra bebeği, Muhammed’i öne çıkarmayıp, ırkçı, ayrımcı imada bulunanlar ne kendilerine ne bu millete ne bu ülkeye hayırlı bir iş yaparlar.”

Terörle mücadeleye destek vermenin bir partiye, bir iktidara destek vermek olmadığını kaydeden Erdoğan, ”Bu siyaset üstü konudur ve yapılan iş, ülkemizin geleceğine destek vermektir. Terör olaylarını Hükümeti yıpratma vesilesi olarak görenler, terör örgütünün ekmeğine yağ sürmekten başka bir iş yapmış olmazlar” dedi.

Bunu 12 Haziran seçimleri öncesi dönemde de yaşadıklarını dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Her türlü başlıklar atıldı. Her türlü yaklaşım tarzı, köşe yazıları yazılıp, çizildi. Ne oldu? Benim milletim ne dedi? Yüzde 50 dedi. Yüzde 50 ile AK Parti dedi. Demek ki milletim bu işi çok yakından takip ediyor. Kendisini kucaklayanları görüyor, hizmeti görüyor, atılan adımları görüyor, verilen mücadeleyi görüyor ve bunu da yeri geldiğinde gayet güzel bir şekilde takdir ediyor. Ben bu noktada AK Parti Grubundan, sağduyulu ve sorumlu açıklama yapan tüm siyasi partilere de şükranlarımı sunuyorum. Irkçılığa, ayrımcılığa prim vermeyen bunu şiddetle kınayan, toplumu 74 milyonuyla dayanışmaya ve kucaklaşmaya çağıran tüm genel başkanlara, siyasilere ve sivil toplum örgütlerine buradan teşekkür ediyorum.”

MUHAMMED İLE AZRA’YI GÖRELİM

Erdoğan, önceki hafta medya temsilcileriyle yaptığı toplantının anamuhalefet ve muhalefet tarafından sansür girişimi olarak değerlendirildiğini söyledi.

”Tabii bunların dünyadan haberi yok. Terörle mücadele eden ülkelerde terör-medya ilişkisi üzerine yapılan tartışmalardan bunların haberi yok” diyen Erdoğan, şöyle devam eti:

”O toplantıda çok açık ve net olarak ifade ettik: Propaganda terörün oksijenidir. Bunu söyledik. ‘Medya hiç farkına varmadan terörün sözcülüğünü yapabiliyor, terörle bir ortak yaşam ku

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ