Haber 16

Erdoğan ve Başbuğ ne konuştular?

Erdoğan ile Başbuğ YAŞ’taki terfiler için yeniden biraraya geldi. İşte Ankara’daki gelişmeler;

Erdoğan ve Başbuğ ne konuştular?
  • Gündem / Son Dakika
  • 07 Ağustos 2010
  • Erdoğan ve Başbuğ ne konuştular? için yorumlar kapalı
  • 254 KEZ OKUNDU


Erdoğan-Başbuğ zirvesi Başbakan Erdoğan’ın “Genelkurmay Başkanı konusunda mutabakat yok” açıklamasının gölgesinde geçti. Erdoğan Başbuğ’dan isim bekliyor ama hükümetin de onay vereceği bir ismi işaret ediyor.


22.55’te başlayan ve 23.56’da biten görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmazken, Başbuğ’un çıkışta oldukça gergin olduğu görüldü.


Erdoğan’ın zirve öncesi sözleri, “Kara Kuvvetleri düğümü çözülmezse Genelkurmay ataması da sıkıntıya girer” mesaj olarak algılandı.


İPLER BİZDE MESAJI


Askerin 1 ve 2 numaraya atanacak isimler konusunda ısrarcı olması hükümeti de karşı hamleye itti. Erdoğan’ın Işık Koşaner’in atanması konusunda mutabakat olmadığını belirterek, iplerin kendilerinde olduğu mesajını verdi. Hükümetin asker karşısında elini güçlendirmek ve pazarlık gücünü artırmak için bu tür açıklamaları yaptığı kulislere yansıya bilgiler arasında.

ATİLLA IŞIK’A AÇIK KAPI


Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanlığı’na kuvvet komutanı atanabileceğini söylemesi de bunun işareti. Dahası emekliliğini isteyen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık’ın geri dönme ihtimali bile var. Erdoğan “Emeklilik talepleri ay sonuna kadar değerlendirilir, devam edebilir” şeklindeki sözleriyle açık kapı bıraktı


BAŞBUĞ ÇIKIŞTA GERGİN GÖRÜLDÜ


22.55’te başlayan ve 23.56’da biten görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmazken, Başbuğ’un çıkışta oldukça gergin olduğu görüldü. Görüşme sonrası kulislere Erdoğan ile Başbuğ arasında bir mutabakat sağlanamadığına ilişkin bilgiler yayıldı. Hatta Başbuğ’un bugün görevi bırakacağı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’in yeni görevine hemen başlayacağı ileri sürüldü. Başbakan Erdoğan da yaklaşık bir saat daha kaldığı Resmi Konut’tan ayrılarak Subayevleri’ndeki konutuna geçti.


KULİSLER HAREKETLENDİ


Kulislerde ayrıca Org. Koşaner’in Jandarma Genel Komutanlığı’na getirilen Org. Necdet Özel’i de Kara Kuvvetleri Komutanlığı için teklif edeceği belirtildi. Bir başka iddia ise Org. Başbuğ’un Erdoğan’ın isteği doğrultusunda Org. Özel’i bu görev için önerdiği ancak bu defa Jandarma Genel Komutanlığı’a yapılacak atama konusunda sorun yaşandığı yorumları yapıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ