Haber 16

Erdoğan’dan bedelli askerlik açıklaması

Binlerce kişinin merakla beklediği bedelli askerlik uygulamasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan…

Erdoğan’dan bedelli askerlik açıklaması
  • Gündem / Son Dakika
  • 02 Kasım 2011
  • Erdoğan’dan bedelli askerlik açıklaması için yorumlar kapalı
  • 227 KEZ OKUNDU

Binlerce kişinin merakla beklediği bedelli askerlik uygulamasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama geldi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Almanya’ya hareket etmeden önce gazetecilere bedelli askerlikle ilgili olarak şunları söyledi: “Yeni bir çalışma değil, eski bir çalışma ama süreç itibarıyla ‘şu gün olacak’ diye bir şey yok. Bizim de tabii gönlümüzde yer alan bir an önce neticelendirip, tüm çerçevesini, içeriğini açıklamak suretiyle bu adımı atmaktır. Tahmini çerçevesi ne olacak, içeriği ne olacak bunun üzerindeki çalışmalarımızı Milli Savunma Bakanlığı vasıtasıyla yapmak suretiyle belli bir noktaya getirdikten sonra zaten açıklarız. Ama şu anda ‘içeriğinde şu var, tarih şudur’ dememiz yanlış olur. Netice alacağımızı umuyorum.”


EN AZ 10 BİN EURO


Radikal’in haberine göre yeni çıkarılacak olan bedelli askerlikte ise bedelin en az 10 bin euro olabileceği konuşuluyor. İlk etapta yararlanabileceklerin sayısının 100 bin olduğu, sayının 200 bine kadar çıkabileceği tahminleri yapılıyor. Eğer yaş sınırı 28’de tutulursa başvuracakların sayısının 200 bin civarında, eğer 30 ve daha üstü olarak kabul edilirse 100 bin civarında olacağı belirtiliyor. Bedelli için başvuru 100 bin dolayında olursa, gelecek gelirin 1.8 milyar lira olması bekleniyor. Elde edilecek gelirin şehit ailelerine verileceği, yine deprem için de kullanılabileceği ifade ediliyor.


‘ŞARTLAR OLUŞMADI’ DENİLMİŞTİ


Bedelli askerlik konusu, 2009’un Nisanı’nda dönemin Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ile Başbakan Erdoğan arasındaki görüşmede masaya yatırılmıştı. Görüşmenin ardından Başbakanlık tarafından “Bedelli askerlik için uygun şartların oluşmadığı” açıklaması yapıldı.


AK PARTİ SICAK BAKMAMIŞTI


Genelkurmay Başkanlığı görevini Org. İlker Başbuğ’dan devralan Org. Işık Koşaner ise “tek tip askerlik” konusunu gündeme getirmişti ancak AK Parti tek tip askerliğe pek sıcak bakmamıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ