Haber 16

Erdoğan’dan çok sert cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olağan hal isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sert cevap verdi.

Erdoğan’dan çok sert cevap
  • Politika / Son Dakika
  • 22 Haziran 2010
  • Erdoğan’dan çok sert cevap için yorumlar kapalı
  • 290 KEZ OKUNDU

Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, son terör örgütü saldırılarını değerlendirdi.

Erdoğan, olağanüstü hal isteyen MHP Lideri Bahçeli’yi sert bir dille uyardı. Başbakan Erdoğan, olağanüstü hal isteminin terörün diline teslim olmak olduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye’de terörün olağanüstü hal dönemlerinde arttığına işaret etti. Erdoğan, muhalefet partilerini terör örgütünün diliyle hükümeti suçlamakla eleştirdi.

Erdoğan, şehitlerin cenazesi kalkmadan erken seçim istenmesini de eleştirdi.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan bazı konular satır başlarıyla şöyle:

-”Askerimizin, Mehmetçiğimizin morali son derece yüksek” diyen Erdoğan, oradaki Mehmetçiğin gözlerinde Çanakkale’deki, Dumlupınar’daki kahramanların asaletini gördüğünü söyledi.

-Güvenlik güçlerinin en zor şartlar altında bile fedakarca görev yaptığını anlatan Erdoğan, terörle mücadelede ne gerekiyorsa yapıldığını, ortaya çıkan ihtiyaçların karşılandığını bildirdi. Erdoğan,

-”Terörle mücadele için gereken her şey hükümet tarafından samimiyetle ortaya konuyor” diyen Erdoğan, kimsenin hükümetten ne talep edildiyse verildiğini kaydetti. Terörle mücadelenin uzun soluklu olduğunu anlatan Erdoğan, meselenin siyasallaştırılmamasını istedi.

-Medyada yer alan bazı yayınları da eleştiren Erdoğan, ”Burada medya bilerek ya da bilmeyerek terör örgütüne yandaşlık yapmaktadır” dedi ve medyanın daha sorumlu yayın yapmasını istedi. Erdoğan, ”Terörle mücadele sadece devletin, hükümetin ve güvenlik güçlerinin meselesi değildir” diyerek, bu konuda herkese sorumluluk düştüğünü söyledi.

-”Şiddetin olduğu yerde akıl yoktur. Şiddet devreye girerse mantık devreden çıkar” diyen Erdoğan, şiddet diline teslim olmayacaklarını kaydetti.

-”Olağanüstü hal” ilan edilmesi yönündeki öneriye de değinen Erdoğan, terör olaylarının olağanüstü hal dönemlerinde zirve yaptığını belirterek, ”Olağanüstü hal istemek terörün diline teslim olmaktır” dedi.

-”Hiçbir şey yapılmadı” diyenlerin ”yalan söylediğini” ifade eden Erdoğan, olağanüstü halin kendi dönemlerinde kaldırıldığını, ana dilde öğretim ve yayınla ilgili düzenlemelerin kendilerinin yaptığını söyledi.

-Erdoğan, ”Demokratik açılımdan geri adım atılmasını isteyenlerin teslimiyet projesi içerisinde” olduğunu ifade etti. Açılımı terör örgütü için başlatmadıklarını anlatan Erdoğan, ”Açılımdan vazgeçmenin bu ülkeye, bu ülkenin evlatlarına ihanet” anlamına geleceğini dile getirdi. ”Her türlü engelleme girişimlerine rağmen demokrasiden taviz verilmeyeceğini” anlatan Erdoğan, ”Eğer açılımdan vazgeçilirse terörün kazanacağını” ifade etti. ”İstismar siyaseti kimseye kazandırmaz. Millet önünde de, tarih önünde de er ya da geç kaybedersiniz” diyene Erdoğan, herkesin ”Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi”ne destek vermesini istedi.

-”Bu ülkede AK parti iktidarının erken seçim gibi bir lükse yoktur” diyen Erdoğan, erken seçimin sözkonusu olamayacağını da bildirdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ