Haber 16

Erdoğan’dan Ermenistan harekatı

Ermenistan açılımında yeni hamle.. Başbakan Erdoğan Sarkisyan’a mektup yolladı. Hamle bununla sınırlı değil.

Erdoğan’dan Ermenistan harekatı
  • Gündem / Son Dakika
  • 07 Nisan 2010
  • Erdoğan’dan Ermenistan harekatı için yorumlar kapalı
  • 279 KEZ OKUNDU

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın 12-13 Nisan’da Washington’da yapılacak Nükleer Güvenlik Zirvesi esnasında bir araya gelecekleri açıklandı.


MEKTUBA GÖRE YANIT VERİLECEK


Başbakan Erdoğan, Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larcher ile görüşmesi öncesinde Ritz otelden çıkarken, “ABD’de Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüşme var mı?” şeklindeki soruya verdiği yanıtta, Sarkisyan’ın mektuba vereceği yanıta göre hareket edeceklerini söyledi.

Erdoğan, “Feridun Bey’i oraya gönderdik. Mektubumu gönderdik. Kendileriyle Amerika’da görüşüp görüşmeme konusu bazı şeylere bağlı. Bu konular da oradan gelecek cevaba bağlı” dedi.


ERDOĞAN’IN MEKTUBU SARKİSYAN’DA

Bu arada Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özel temsilcisi olarak Ermenistan’ın başkenti Erivan’da temaslarda bulunuyor.


Sinirlioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mektubunu, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’a götürdü. Mektupta, Ermenistan’a, “Protokollere bağlıyız. Süreci ileri götürme kararlılığındayız” mesajı verildi.


MÜSTEŞAR ERİVAN’DA

Diplomatik kaynaklara göre, Sinirlioğlu bugün Erivan’da Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ve Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ile görüşmelerde bulunacak.


ABD’DE ZİRVE

Sinirlioğlu’nun temasları kapsamında, son dönemde protokollerde yaşanan sıkıntıların yanı sıra 12-13 Nisan’da ABD’nin başkenti Washington’da yapılacak Nükleer Güvenlik Zirvesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Serj Sarkisyan arasında yapılacak görüşmeyi ele alacağı öğrenildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ