Haber 16

Ergenekon’da son gelişme

Yalçın Küçük ve ve Nedim Şener’e Gözaltı Kararı

Ergenekon’da son gelişme
  • Politika / Son Dakika
  • 03 Mart 2011
  • Ergenekon’da son gelişme için yorumlar kapalı
  • 267 KEZ OKUNDU

Ergenekon savcılarının Odatv’de baskın dalgası artarak devam ediyor. Operasyon çerçevesinde 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının 11’e çıkması bekleniyor. Evleri aranan gazetecilerin suçunun, Soner Yalçın’la görüşmek, “Ergenekon terör örgütüne üye olmak” ve “halkı kin ve düşmanlığı sevk etmek” olduğu öğrenildi.


İstanbul ve Ankara’da Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinde 11 adreste arama yapıldığı belirtildi. Gazetece-yazar Ahmet Şık ile Nedim Şener hakkında da gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Sabah saatlerinde Ankara’da gazetecilerin evlerinde başlayan aramaların tamamlandığı bildirildi.


Gözaltına alınan gazetecilerin Odatv’yle bağlantılı olduğu iddia edildi. Evleri aranan ve gözaltına alınan 8 isim şöyle:


Prof. Dr. Yalçın Küçük


Odatv muhabiri İklim Kaleli Bayraktar


Odatv Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil


Odatv’nin Koordinatörü Doğan Yurdakul


Gazeteci Müyesser Yıldız


Gazeteci Sait Kılıç


Aydın Bıyıklı


Coşkun Musluk


Eski MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun ise yurtdışında olduğu belirtiliyor. Ankara Emniyeti’ne götürülen isimlerin akşam saatlerinde İstanbul’a gönderilecekleri öğrenildi. Evleri aranan gazetecilerin ortak yönlerinin ise Soner Yalçın ile yaptıkları görüşmeler olduğu belirtiliyor.


Geçtiğimiz günlerde gazeteci Soner Yalçın ile birlikte 2 Odatv çalışanının da gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturma kapsamında İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı olarak aralarında gazetecilerin de bulunduğu 11 kişiye ait 15 adreste arama başlatıldı.


Yazar Yalçın Küçük, gazeteciler Sait Çakır, Ahmet Şık, Milliyet muhabiri ve yazar Nedim Şener, Müesser Yıldız, Oda TV Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil, Oda TV yazarı İklim Bayraktar, Aydın Bıyıklı, Coşkun Musluk, Oda TV Genel Koordinatörü Doğan Yurdakul ve eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun evlerine, polis sabah 6.30’da eş zamanlı baskın düzenledi.


Söz konusu 11 kişi ile ilgili ‘gözaltına alma’ kararı da var. Gazeteci Sait Çakır, Doğan Yurdakul ve eski MİT mensubu Kozinoğlu’nun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.


Gözaltına alınan Sait Çakır, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Diğer isimlerin de, önümüzdeki saatlerde Emniyet Müdürlüğü’ne gelmesi bekleniyor.


İklim Bayraktar’ın adı, CHPli Muharrem İnce’yle girdiği polemikle gündeme gelmişti


Ahmet Şık’ın adı Soner Yalçın soruşturmasında geçmişti. Basılmamış kitabı Soner Yalçın’ın bilgisayarında çıkmış Ahmet Şık da “O kitabın orada ne işi var” diye sorup kaygılarını belirtmişti.


KÜÇÜK, TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILMIŞTI


İkinci “Ergenekon” davasının tutuksuz sanıklarından Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün Balat Kireçhane Sokak’taki ve ankara’daki evlerinde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından arama yapılıyor.


Küçük’e ait Yüzüncü Yıl’daki Öncü Sitesi’nde bulunan evde ve ofiste sabahın erken saatlerinde aramalar başlatılmıştı.


Yalçın Küçük’ün ofisine alarm sistemi nedeniyle giremeyen güvenlik güçlerinin çilingir yardımıyla alarm sistemini etkisiz hale getirdiği ve kapıyı açtığı, aramalara bu şekilde başlayabildiği öğrenildi. Ofiste ”Ergenekon” soruşturması kapsamında çeşitli belgelerin arandığı ve incelendiği bildirildi.


Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Nedim Şener’in Bakırköy’de bulunan evinde de arama başlatıldı. Haberi alan Şener’in arkadaşı gazeteci Murat Sabuncu da eve geldi. Ancak eve girişine izin verilmediğini belirten Sabuncu, Nedim Şener’in evde olduğunu söyledi. Sabuncu, Nedim Şener’in eşinin geçtiğimiz hafta kalp krizi geçirdiğini vurgulayarak, Şener ve eşini göremeden evden ayrıldığını ifade etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ