Haber 16

Ergenekon’u bu ses kaydı başlattı!

Türkiye’nin gündemini alt üst eden Ergenekon soruşturmasını başlatan ses kaydı bugün ortaya çıktı. İşte asrın davasını, Ergenekon davasını başlatan ses kaydı…

Ergenekon’u bu ses kaydı başlattı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 15 Ocak 2010
  • Ergenekon’u bu ses kaydı başlattı! için yorumlar kapalı
  • 292 KEZ OKUNDU


Ergenekon soruşturmasını başlatan, ihbarın ses kaydı medyaya sızdı. NTV’de yayınlanan ses kaydı, bugün dava dosyasına girdi.

Trabzon’da Jandarma Komutanlığı’nı arayan Şevki Yiğit, oğlu Ali Yiğit’e ait gecekondunun çatısında el bombası ve C4 plastik patlayıcılar bulunduğunu iddia ediyor.


Jandarmanın “Ne için saklıyorlar?” sorusu üzerine Yiğit, “Ne için sakladıklarını bilmiyorum. Vatandaşlık görevi olarak söylüyorum” diyor.


Mahkemenin 19 Eylül 2009’daki talebi üzerine Trabzon İl Jandarma Komutanlığı, telefon ihbarının ses kaydını CD halinde mahkemeye gönderdi. 12 Haziran 2007’de yapılan telefon ihbari, 4 dakika 12 saniye sürüyor.


Olayla ilgili gecekondunun sahibi olan Mehmet Demirtaş (Ali Yiğit’in dayısı), ihbarı yapan Şevki Yiğit’in oğlu olan ve gecekondunun yanındaki manavı işleten Ali Yiğit ile bombaların sahiplerinden biri olduğu öne sürülen emekli Astsubay Oktay Yıldırım tutuklanmıştı. Ali Yiğit daha sonra serbest bırakılmıştı. Bu üç isim daha sonra birinci Ergenekon davasının sanıkları oldu.


İşte Ergenekon soruşturmasını başlatan o ses kaydı;


Jandarma:  Jandarma?

Şahıs
: Bir ihbarda bulunmak istiyorum. Mithatpaşa Caddesi’nden Samanyolu Caddesi’nin kesiştiği noktanın bitişiğindeki tek katlı bina.

Jandarma
: Mithat?

Şahıs:
Mithatpaşa Caddesi’nden Samanyolu Caddesi’nin kesiştiği noktanın bitişiğindeki tek katlı bina.

Şahıs
: Bitişiğindeki tek katlı bina. Çatısında el bombası ve C4 patlayıcı var.

Jandarma
: Çatısında el bombası ve C4 patlayıcı var. Siz bunları gördünüz mü?

Şahıs: Evet, yaklaşık 10 gün önce gördüm.

Jandarma: Bu bina kime ait?

Şahıs: Mehmet Demirtaş ve bir astsubaya (Oktay Yıldırım) ait. Astsubay Demirtaş’ın askerde komutanıydı. Bina onların değil ama orayı kullanıyorlar.  Bina boş.

Jandarma: Ne için saklıyorlar?

Şahıs: Ne için sakladıklarını bilmiyorum. Vatandaşlık görevi olarak söylüyorum. Çatıda elektrik direğinin dibinde. Tam adresini vereyim şimdi. Ümraniye Çakmak Mahallesi muhtarlığının karşısındaki tek  katlı bina.



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ