Haber 16

Ergenekon’un arkasında Almanya’mı var?

Ergenekon davasının seyrini etkileyebilir mi? Uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin çarpıcı bir iddiada bulundu.

Ergenekon’un arkasında Almanya’mı var?
  • Gündem / Son Dakika
  • 09 Ocak 2010
  • Ergenekon’un arkasında Almanya’mı var? için yorumlar kapalı
  • 319 KEZ OKUNDU


“Ergenekon’un arkasında Almanya var” Bu iddia uyuşturucu kaçakçılığından hüküm giymiş Hüseyin Baybaşin’e ait. “Elimde önemli belgeler var” diyen Baybaşin’in açıklamalarına Sabah yazarı Mahmut Övür bugünkü köşesinde yer verdi..

(…) Son olarak Ergenekon soruşturmasını soruyorum. Bu konuda da çarpıcı şeyler söylüyor.
Baybaşin, Ergenekon soruşturmasını, Türkiye’nin istikrar ortamına kavuşması için çok önemli bir adım olarak niteliyor ve ilginç bir noktaya dikkat çekiyor:


“Bu konuda Almanya bağlantısı, çok önemlidir. Uyuşturucu olayının en büyük gelirini Almanya alıyor. Uyuşturucu eğer, Afganistan’da ekilen o afyon, Güney Amerika’daki ağaç yaprakları, Almanya’nın kimyasal maddeleri ile sert uyuşturucuya dönüştürülmezse, uyuşturucu diye bir şey olmaz dünyada. Bir kilogram imalat için 20 kg katkı maddesi gerekiyor. Bunu laboratuar ustalarına sorabilirsiniz. Bütün o maddeler yalnızca Almanya’dan çıkıyor. Ben bunları söylemeye başladığım zaman Almanya rahatsız oldu. Almanya, Türkiye’nin oldum olası başının belasıdır. Eğer Ergenekon diye bir şey varsa, siz bunu eski ve etkili bir siyasetçi ile Almanya dışında aramayın. Almanya Türkiye’nin her kurumuna adam koyar. Amerika’ya kendini rakip görür. Türkiye, Amerika’dan uzaklaşsın diye yapmadığı kalmadı.”


Baybaşin, Ergenekon meselesinin çözümü için derinlemesine bir araştırma yapılmasını önererek şöyle diyor:


“Bütün o askeri muhtıralara, darbelere kadar gidilmeli. Arkasında kim var? Neden böyle oldu? Askeri darbe oldu da sonra neden düzelmedi? Demirel neden sürekli gidip geri döndü? Bunları savcıların araştırması gerekiyor. Benim Ergenekon savcılarına vereceğim çok belge ve bilgi var.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ