Haber 16

Erkeklerin bilinmeyen şok gerçeği

Sayırları her geçen gün artıyor. Eşlerinden gizli…

Erkeklerin bilinmeyen şok gerçeği
  • Gündem / Son Dakika
  • 17 Ekim 2012
  • Erkeklerin bilinmeyen şok gerçeği için yorumlar kapalı
  • 300 KEZ OKUNDU

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Yavuz, erkeklerin de estetik operasyonlara en az kadınlar kadar önem verdiğini söyledi. Estetiğe en çok önem veren erkeklerin bulunduğu kentler arasında Adana’nın en üst sıralarda yer aldığını kaydeden Yavuz, Adanalı erkeklerin özellikle burunlarını düzelttirdiğini, yağ aldırıp, botoks ve dolgu yaptırdığını ifade etti.
 
“SIRADAN ERKEKLER DE ESTETİK YAPTIRIYOR”
 
Kadınların, estetiğin ve estetik cerrahinin fanatiği olduğu ve adeta bir lokomotif işlevi gördüğünü belirten Prof. Dr. Metin Yavuz, ancak toplumdaki sosyoekonomik ve entelektüel düzeyin gelişmesine paralel olarak, erkeklerin de estetik donanımın nimetlerinden yararlandığını söyledi. Büyük kentlerde, cerrahi veya cerrahi olmayan estetik yaklaşımlardan faydalanan erkek bireylerin sayısının, ülkemizde de hızla arttığını saptadıklarını belirten Prof. Dr. Yavuz, bu estetik operasyonları yaptıran erkeklerin çoğunluğunu ise sanatçılar ya da mankenlerin değil, sıradan erkeklerin oluşturduğuna dikkat çekti. Yavuz, “Her geçen gün daha fazla erkek bireyin, estetik cerrahi merkezlerine başvurduğu artık inkar edilemez bir gerçek. Estetik yaklaşımı, bir iş yatırımı olarak gören erkek bireylerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Düzgün ve bakımlı olmanın, iş hayatındaki performanslarını arttıracağı ve yeni iletişim yolları açacağını düşünen erkekler, artık periyodik olarak estetik merkezlerine başvuruyorlar. Gelecekte, estetik konusunda fanatik olup, metroseksüalitenin sınırlarını zorlayan son derece zarif erkeklerden de bahsetmek mümkün olabilir” dedi.
 
“ERKEKLER EN FAZLA BURUNLARINI DÜZELTTİRİYOR”
 
Erkeklerin en sık yaptırdığı estetik ameliyatların başına, “rinoplasti” denilen burun estetik ameliyatlarının geldiğini belirten Yavuz, cerrahi olmayan yöntemlerin başında ise, yüze botoks uygulamalarının ilk sırayı aldığını söyledi. Erkeklerin, göz kapağı estetik ameliyatı, yüz ve boyun germe, kepçe kulak, karın germe, yağ alma ve jinekomasti ameliyatlarının yanı sıra, cerrahi olmayan dolgu ve botoks uygulamaları ile saça ve yüze PRP uygulamaları da yaptırdığını kaydetti.
 
“EŞLERİNDEN HABERSİZ ESTETİK YAPTIRIYORLAR”
 
Erkeklerin, yaptırdıkları estetik ameliyatları pek saklama ihtiyacı görmemesine karşın, botoks, dolgu gibi cerrahi olmayan estetik yaklaşımları saklama eğiliminde olduğunu belirten Yavuz, estetik yaptırmak isteyen erkeklerin genellikle eşlerinden bağımsız hareket etmeyi tercih ettiklerini de sözlerine kaydetti.
 
“ADANA’NIN MAÇOLUĞU BİR MİKTAR TÖRPÜLENDİ”
Prof. Dr. Yavuz, estetiğe en çok önem veren erkeklerin bulunduğu kentler arasında Adana’nın en üst sıralarda yer aldığına dikkat çekerek şunları söyledi:
 
“Adana, güney bölgesinin erkeklerinin delikanlı ve maço tarzında değerlendirildiği bir kentimiz olarak bilinirdi. Bir şehirde yaşayan bireylerin; toplumun dinamiklerinden, çevrenin baskısından, sosyoekonomik ve sosyokültürel entelektüel düzeyden etkilenmemesi mümkün değildir. Bu yüzden estetik cerrahinin sunduğu imkanlardan faydalanmak ihtiyacı, kentlere göre bir miktar farklılıklar gösterebilir. Bu nedenle Adana’nın günümüzde en azından maço imajının olumlu yönde bir miktar törpülendiği kanısındayım. İstanbul, ülkemizin ve dünyanın en güzel kentlerinden biri olmasının yanı sıra, ülkemizde ünlü olarak değerlendirebileceğimiz kişilerin medya vitrininde sıklıkla boy gösterdiği, nadir kentlerden birisidir. Bu bakımdan estetik olan ve olmayan tüm kozmetik yaklaşımların bu kentte daha üst düzeyde gerçekleşmesi rastlantı olarak değerlendirilemez. Adana kenti sanılanın aksine, verdiği imaj açısından İstanbul kenti kadar ince ve narin(!) bir erkek toplumuna sahip olamasa da, estetik imkanlardan yararlanma konusunda, ülkemiz kentleri içerisinde en üst sıralarda yer almaktadır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ