Haber 16

Eroğlu protesto gösterilerini kınadı

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi önünde bazı sendikaların organizasyonu ile dün…

Eroğlu protesto gösterilerini kınadı
  • Gündem / Son Dakika
  • 08 Nisan 2011
  • Eroğlu protesto gösterilerini kınadı için yorumlar kapalı
  • 237 KEZ OKUNDU

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi önünde bazı sendikaların organizasyonu ile dün düzenlenen gösteride atılan sloganların Kıbrıs Türkünün görüşlerini temsil etmediğini belirterek, eylemi yapanları kınadı ve ”Ne Anavatan Türkiye Kıbrıs’ta işgalcidir, ne de Cumhuriyet Meclisimizin üyeleri Türkiye Hükümeti’nin kuklalardır” dedi.


Cumhurbaşkanı Eroğlu, eylemde Cumhuriyet Meclisi, KKTC Devleti ve Anavatan Türkiye aleyhine atılan slogan ve taşınan pankartların Kıbrıs Türk halkının büyük çoğunluğunun görüşlerini kesinlikle yansıtmadığının altını çizerek, halkı, vatanını seven herkesi gerçekçi olmaya, akıl, sevgi ve kardeşlikte birleşmeye davet etti.


Eroğlu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, demokratik devletlerde vatandaşlara haklar verilirken sorumluluklar da yüklendiğine işaret ederek, herkesin kanaatini açıklamak özgürlüğüne sahip olduğunu, ancak bu yapılırken içinde yaşanılan toplumun diğer kesimlerinin düşünceleri ve çıkarlarının da gözönünde bulundurulması gerektiğini kaydetti.


-”DEMOKRASİ BU DEĞİL”-


”Özgürlüğümü kullanıyorum eylem yapacağım” diye anarşi, kaos yaratılamayacağını, diğer kesimlerin güvenliğini, özgürlüğünü tehlikeye atacak adımların atılamayacağını vurgulayan Eroğlu, açıklamasına şöyle devam etti:


”Demokrasi bu değildir. 7 Nisan günü Cumhuriyet Meclisi önünde bir grup tarafından düzenlenen eylemde ortaya konulan tutum halkımızın çok büyük kesiminin tepkisine neden olmuştur.


Ne Anavatan Türkiye Kıbrıs’ta işgalcidir ne de Cumhuriyet Meclisimizin üyeleri Türkiye Hükümeti’nin kuklalardır. Bu tür ifadelerin ne Kıbrıs’ta yaşanan tarihi gerçekler ne de Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarları ile bir ilgisi vardır. Bu tür ifadeler görüşme masasında karşı tarafın elini güçlendirmekten başka bir işe yaramamakta, böylelikle Kıbrıs’ta gerçeklere uygun bir antlaşma yapılmasını engelleyici rol oynamaktadır.


Anavatan Türkiye Kıbrıs Türk halkının talebi üzerine Kıbrıs’a gelmiştir, güvenliğimizin başta gelen sağlayıcısıdır ve yapılan tüm kamuoyu yoklamalarının, tüm seçimlerin de gösterdiği üzere Kıbrıs Türk halkının yüzde 1’lerle ifade edilebilecek küçük bir kesiminin dışındaki herkes Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin olası bir antlaşma halinde de devam etmesini istemektedir.


KKTC Devleti henüz istenilen ekonomik seviyeye gelmemiş olsa dahi Kıbrıs Türk halkının Anavatan Türkiye ile beraber gerçekleştirdiği bir başarı abidesidir ve Rum-Yunan ikilisinin, AB’nin izolasyonuna, ambargolarına rağmen her geçen gün daha ileri gitmekteyiz.


Herkesi bir kez daha sağ duyuya davet ediyor, Kıbrıs Türk halkı adına söz konusu eylemleri yapanları kınıyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ