Haber 16

Eski CHP lideri kendisini nasıl savundu

İklim Bayraktar’ın Baykal’ın kendisini taciz ettiği iddiasına eski CHP lideri bakın nasıl cevap verdi?

Eski CHP lideri kendisini nasıl savundu
  • Politika / Son Dakika
  • 09 Mart 2011
  • Eski CHP lideri kendisini nasıl savundu için yorumlar kapalı
  • 266 KEZ OKUNDU


Taciz iddiasıyla suçlanan Deniz Baykal’dan şok açıklamalar. Baykal, İklim Bayraktar’ın röportajdan sonra kendisini defalarca evine çağırdığını iddia etti.


Gözaltına alınan alınıp savcılıktan bırakılan Oda TV muhabiri İklim Bayraktar’ın ifadesinde röportaj için gittiği Baykal’ın kendisini taciz ettiğini öne sürmesi CHP’yi ve gündemi alt üst etti. Bayraktar’ın daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’e taciz iddiasını anlattığı ortaya çıkması kafaları iyice karıştırdı.


İşte bu şok gelişme sonrası gözlerin çevrildiği Deniz Baykal neler diyor? Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş’a konuşan Baykal, olayı ‘Hem bana hem Kemal Bey’e komplo’ sözleriyle değerlendirdi. Taciz iddiasına konu olan o görüşmenin detaylarını Aydıntaşbaş bugünkü köşesinde yazdı.


Tacizi canlı yayında anlattı
Muharrem İnce’nin kendisinden Kılıçdaroğlu aleyhine haber yapılmasını istediğini öne süren Bayraktar, dün akşam yine konuştu. Canlı yayında bomba açıklamalarda bulunan gazeteci tacizi anlattı. Ayrıntılar için tıklayın


ISRARLA GÖRÜŞMEK İSTEDİ


Dün telefonda görüştüğüm Baykal, sadece taciz iddiasını şiddetle reddetmekle kalmadı, garip olaylar silsilesini “Sadece bana değil CHP’nin içini karıştırmaya yönelik bir komplo” diye tanımladı. Deniz Bey’e göre bu mizansenin amacı, halefi Kemal Kılıçdaroğlu’nu da bir şekilde olayın içine katarak geçen mayıstaki kaset skandalını da CHP’ye mal etmek.
“Belli ki birinci komployu partinin yani CHP’nin yaptığını iddia etmek için dayanak oluşturmaya çalışıyorlar. Bu komployu hayata geçirmiş olsalardı, bir süre sonra o dinleme kaydı ortaya dökülecekti ve denilecekti ki bu komployu yapan asıl Kemal Bey. Kemal Bey’i niye böyle bir şeye karıştırıyorsun?”


Deniz Bey’e olayın detaylarını soruyorum. Birkaç ay önce OdaTV’de gönüllü olarak (maaşsız) çalışmaya başlayan İklim Bayraktar, Baykal’dan randevu almış.
Hikâyenin kalan bölümü Baykal şöyle anlatıyor: “Gazeteci olduğu iddiasıyla birkaç kez arayarak ısrarla görüşmek istedi. Daha önce çektiği bazı fotoğrafları vereceğini söyledi. Daha önce karşılaşmadım, tanışmadım. Telefon görüşmesi de yok.”


Kılıçdaroğlu’ndan Bayraktar’a çağrı
Kendisine taciz iddiasını anlatan Bayraktar’a cevap veren Kılıçdaroğlu, “Ama ben İklim Hanım’dan bir şey istiyorum. Bana anlattığı bir bölüm var, onu da anlatmasını istiyorum” diye konuştu. Ayrıntılar için tıklayın.


ÖYLE YERDE OLUR MU?


Baykal’ın Meclis’teki odasının eski bir genel başkana yaraşmayacak ölçüde mütevazı olduğuna dair gazete haberleri çıkmıştı. Deniz Bey anlatıyor: “Görüşmenin geçtiği Meclis’teki 22 metrekarelik bir oda. Oda, koridordan panellerle ayrılmış, ses yalıtımı da yok. Yüksek sesli konuşmalar dışarıdan rahatlıkla işitiliyor. Dışarıda da bekleyen 10 kişi var. Herkes her an kapıyı açıp içeri girebilir.”
Baykal “Böyle bir ortamda taciz ya da tecavüz iddiasına inanmak için geri zekâlı olmak lazım” diye ekliyor. “Ayrıca taciz iddialarının dile getirileceği yer gazete sütunları değil yargı merciidir.”


SONRA DEFALARCA ARADI


Baykal’ın hatırladığı kadarıyla İklim Bayraktar’ın ziyareti, 10-15 dakika sürmüş. Herhangi bir fotoğraf çekilmemiş ya da gösterilmemiş. Ardından Baykal’ın hatırladığı kadarıyla ‘mutlu’ bir havada ‘gülümseyerek’ ayrılmış. (Baykal dışarıda bekleşenlerin buna şahit olacağını söylüyor.)
“O gazeteciyle tek görüşme budur” diyen Baykal, daha sonra İklim Bayraktar’ı aramadığını, ancak gazetecinin kendisini defalarca aradığını anlatıyor.
“Bu aramalardaki buluşma talepleri, evine çağırma talepleri Deniz Baykal tarafından kararlılıkla reddedilmiş” diye söylüyor avukatlarla hazırladığı metinden okuyarak,  “Bu şantaj ve komplo projesinin yaşama geçirilmesine fırsat verilmemiştir.”
Baykal’a göre amaç, 10 ay önceki kaset skandalını bir şekilde ‘parti’ üzerine yıkmak.
Daha da önemlisi, “CHP’nin içini karıştırmak.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ