Haber 16

Eski OHAL Valisi Kozakçıoğlu intihar etti

Eski Ohal Valisi Hayri Kozakçıoğlu beylik tabancasıyla evinde yaşamına son verdi..

  • Gündem / Son Dakika
  • 23 Mayıs 2013
  • Eski OHAL Valisi Kozakçıoğlu intihar etti için yorumlar kapalı
  • 296 KEZ OKUNDU

Eski Olağanüstü Hal Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu İstanbul Sarıyer’deki evinde intihar etti. Kozakçıoğlu, silahla evinde yaşamına son verdi.


SİLAHLA KALBİNE ATEŞ ETTİ


İlk gelen bilgilere göre Kozakçıoğlu’nun dün gece evinde yalnız olduğu sırada silahla kalbine ateş ettiği öğrenildi.


Öte yandan Hayri Kozakçıoğlu’nun eşi Sabire Kozakçıoğlu da, yan odada intihar eden eşiyle ilgili silah sesi duymadığını söyledi.


HAYRİ KOZAKÇIOĞLU KİMDİR


1938’de Alaşehir’de doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Mülki İdare Amirliği, Valilik, Kaymakamlık, Mülkiye Müfettişiliği, Başmüfettişlik, Erzurum Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Adana, Sakarya, Diyarbakır Valiliği, Olağanüstü Hal Bölge Valiliği, İstanbul Valiliği yaptı.


DYP’DEN MİLLETVEKİLİ OLDU


20′ nci Dönem’de DYP’den İstanbul Milletvekili seçildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Kozakçıoğlu; 18 Nisan 1999 seçimlerinden sonra 21.dönem İstanbul milletvekilli olarak Meclis’e yeniden girdi.  İpekçi Suikastı’nın soruşturmasında polis müdürü olarak görev yaptı.


2 MİLYAR LİRAYI HESABINA GEÇİRDİ İDDİASI


Olağanüstü Hal Bölge Valiliği yaptığı dönemde, Kuzey Irak’tan göç eden Kürtler için gönderilen 2 milyar lirayı hesabına geçirmekle suçlandı.  Kozakçıoğlu söz konusu parayı 12 Ağustos 1991’de getirdiğini ve 18 Ocak 1993’te Bölge Valiliği’nin talebi üzerine geri gönderdiğini, parayı dönemin İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli’nin onayı ile aldığını söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ